Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zapojit REMOTE kabel

Od: paja23 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit, koupil jsem si audio Magnat a dal ho do auta, ale nevím si rady kam mám zapojit Remote kabel jelikož to audio nebudu mít napojený přes rádio ale přez mobil tak nevím kam ho mam dát, jelikož ho nemam nikde připojený tak se mi zesilovač nezapne. Předem děkuji za odpovědi:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Někde tam, kde se po otočení klíčku objeví napětí +12V proti kostře auta...

Třeba - zapalovač, rádio,... kdoví co ještě všechno :)

A nebo vlastní spínač - avšak zapomene vypnout a vycucá vám to baretku...

paja23
hodnocení

Děkuji moc za odpověď a ještě bych se chtěl zeptat kdybych to udělal na ten spínač tak ten spínač dám přímo na ten kabel remote a zapojím ho na ten zapalovač třeba? :)

zajixxx*

Ono to remote funguje takhle - po přivedení kladného napájení se zapne zesilovač, či co to máte... je jen na vás, jak si toto řídící napětí opatříte (z autobaterie)...

Jestli vlastním vypínačem co si natáhnete nekdě (od poj skříňky, nebo baterie..) přes 2A pojistku..., nebo jinak...

doplněno 01.09.14 22:02:

Jinak standartně bych mrknul, kde se po otočení klíčkem (v pojistkové skříňce) objeví +12V, a na to normálně napojit ten váš rem...

paja23
hodnocení

Dobře děkuji moc za radu. ;)

zajixxx*

Ještě malou poznámku - silové vodiče dostatečně dimenzujte dle příkonu zesilovače, ať nevyhoříte... pač existují experti co to natáhnou 0,5mm2 dvoulinkou a pak se nestačí divit. O patičném jištění se doufám ani nemusím zmiňovat? :)

hodnocení

0x

Remote kabel se připojuje na modrý kabel z ISO konektoru rádia (je na něm +12V po zapnutí autorádia - slouží běžně k napájení antény). Je zbytečné, aby běžel zesilovač vždy po zapnutí klíčku, automatika s rádiem je lepší :)

doplněno 01.09.14 22:41:

omlouvám se, nedočetl jsem otázku, moje blbost :)

zajixxx*

Tazatel píše, že nemá zájem provozovat rádio a zesilovač současně...

jozko*
hodnocení

0x
Dobrý den prosím vás i když mám remote kabel v koncovke rádia a normálně se sepne a funguje no když vypnu zapalování(rádio již nehraje,nesvítí) tak mi pořád svítí na zesilovači zelená kontrolka..otázka zní je to normální bo má zhasnout..bojím se že když bude auto stát tak vybije baterií..děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]