Nejste přihlášen/a.
když se ohlídnu zpátky 10-15let zjistil jsem že často střídám auta,jen jednou jsem udělal vyjímku a jedno auto mi vydrželo skoro 4roky asi proto že jsem ho splácel ,ale jinak ty moje ojetiny starý 10-15let střídám jak ponožky,přitom vždycky když něco levně koupim pár tisíc do toho vrazim a pak to prodám ale nevydělám nic spíš prodělám,proč to dělám?sám si nedokážu odpovědět,ale znám takových lidí víc určitě nejsem sám,ted mám zase levnou ojetinu no přál bych si to nechat aspon 7let
Ahoj. Tímhle se vůbec netrap. Já to taky nějak neřeším. Auta jsou přeci jen spotřební věci. Taky jsem měl několik aut. Většina byly dojížďáky, který u mě končily. Pořizovací náklady byly nízké a náklady na provoz a údržbu nepřesahovaly 10% z ceny ročně. Takové ty běžné věci. Baterky, výfuky, gumy, spojky, brzdy, oleje a další náplně. U některých se dělalo i něco karosářských oprav. Přesto mi je žena vyčítala, že se na nich prodělalo. Ona měla přání si koupit nové a tak si na úvěr pořídila Pandu. Tenkrát za 215 litrů. Dneska je stará asi 10 let. I když vypadá jako nová. Kolik se z takového auta za ten čas odepsalo a jakou má vlastně dnes hodnotu? Odhaduji takových 70-80 tisíc. Těma letama se odepsalo asi 185 tisíc. To je zase asi 18.5 tis. ročně. Kdo tedy posoudí, jaké řešení je výhodnější? Měnily se, kupovaly zimní gumy a zbytek jsou odpisy stárnutím. Co je pravda, mý auta, nikdy neměly tu krásnou Áviáckou barvu.
doplněno 01.09.14 21:27:Simsalko, kolega psal, že nakupuje levné ojeťáky. Ty se už po nějakém čase neprodávají. Ty se jen ruší. Někdo z výkupu, za takové staroby dává i 1500 Kč.
doplněno 02.09.14 17:44:No jasně. Bylo to na úvěr a tak se cena za 5 let vyšplhala na 265 litrů. Proto ty divoký počty. Teď už to projde?
Znám člověka, který neměl ještě ani 30 let a měl aut cca 20.
Pokud na to máte peníze tak fajn. Jenže Vy na tom proděláváte..to není dobrý. Určitě bych toho chvíli nechala a až budou peníze a nebudete na tom zase prodělávat tak můžete klidně pokračovat. Asi Vás to hodně baví a je na tom hodně mužů stejně.
to je fakt koupil jsem zase levnou ojetinu ale mám rád prostor tak jsem si udělal radost MPvéčkem byli tam klasický sedačky tak jsem si udělal radost polokoženými už je tam nový výfuk a další drobnosti a z auta začínám mít radost sice je to zase rok 98 ale když se o to člověk stará i starší auto slouží celkem dobře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.