Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si auto r.v.93. Ve velkém TP mám v kolonce emisí napsáno: 83,02 B-S2. Poslední majitel na sebe vůz přepsal již v době, kdy se ekopoplatek platil, přesně tak učinil 2.3.2011. Tudíž pokud chápu dobře, měl by ho tenkrát zaplatit již on. Ale zmínka o tom ve velkém TP nikde není. Jsou tam tyto údaje:
28.7.2010 bylo vydáno URV č. UAH842740,
4.8.2010 bylo vydáno ORV č. UAH672774,
2.3.2011 (datum přespaní na předchozího majitele) bylo vydáno ORV č. UAI127131.
O ekopoplatku není nikde nic napsáno, akorát se tam píše v dalších záznamech, že na vozidle je třícestný řízený katalyzátor. Je toto důvod, proč předchozí majitel ekodaň neplatil a tudíž ani já ji platit nebudu muset?
Díky všem za odpovědi, fakt mám z toho hlavu jako balón
projdete poradne cely TP , pokud tam neni zminka , tak jedine , ze by byl ZTP a nemusel platit ekodan , tim padem ale vy platit ji budete.
Nesouhlasím. Koupil jsem dne 11. dubna 2012 osobní vůz s rokem výroby 1996, plnící normu EURo II (3.000,- Kč). Byl to dovoz z CH s tím, že vozidlo bylo v prosinci 2011 přihlášeno na ,,prvního majitele v ČR". Zápis o platbě EKO poplatku v TP nebyl uveden. Na tuto skutečnost mne upozornila pracovnice na evidenci motorových vozidel. Použil jsem tedy velmi jednoduchý argument, kdy ze zákona vzniká povinnost platby eko poplatku při prvním přihlášení v ČR - tedy předchozí majitel. Dále jsem sdělil pracovnici, že z těchto důvodů EKO platit nebudu neboť povinnost měl předchozí majitel a pokud došlo k pochybení ze strany EMV v místě přihlášení, tak za to nenesu odpovědnost.
Takže: Pokud bylo vozidlo přihlášeno do provozu od doby povinné k platbě EKO poplatku, pak se EKO již platit nemusí neboť tuto povinnost měl přihlašující v době první registrace (stále hovoříme o období OD doby povinné k platbě EKO). Skutečnost, že někdo pochybil a do TP vozidla neuvedl poznámku o EKO dani nemůže jít k tíži nového majitele.
stalo se mi že když jsem jednou kupoval od někoho auto potvrzení o zapl.eko bylo zvlášt na papíře ve velkým tp nic zapsáno nebylo,když jsem šel na přepis tam zjistily že auto má opravdu eko zaplacené ale prý na předchozím uřadě to prostě nezaznamenaly do velkého tp bud byli lajdáci nebo zapoměly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.