Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem se při jízdě z chalupy nazlobil ! V Liběšicích byla ve směru na Polepy umístěna značka "Zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech" a ve směru na Litoměřice byla vyznačena objíždka na Polepy oranžovou šipkou. Tak jsem jel po vyznačené trase, stále byly šipky Polepy rovně a dojel jsem až do Litoměřic a pak už jsem tedy jel na Terezín a Roudnici a dál na Velvary. Zajel jsem si dobrých 30 km. Když jsem přijel domů, tak jsem se podíval na www stránky Dopravní informace - auto - iDNES.cz, kde jsem zjistil, že uzavřené místo silnice č. 240 v Polepech je za závorami a dá se objet podél trati a podjezdem a vyjede se až za uzavírkou.
Chtěl bych se zeptat, zdali je správné dávat na silnici v tomto případě takovou značku, jejíž nerespektování se trestá blokovou pokutou, když se překážka dá snadno objet a kam by se případně měla poslat stížnost na nesprávné značení.
Tondo, nelze přeci takto odpovědět správně.
Páč příklad, malý fiátek tam projedede, větší dodávka již ne, a co třeba nad 3,5 tuny. navíc některé obce si nepřejí, aby objízdky vedli přes "tuto" cestu a nadřízený orgán musí stanovit jinou objížďku.
OK?
Právě si myslím, že tam mohli omezit vjezd náklaďákům nad 3,5 t a nedávat tam úplný zákaz. Už je to ale jedno, v pátek už to bude zase volně průjezdné. Jenže horší je ten zavřený most ve Velvarech, ten bude uzavřen až do 31.12.2015 ! Je tam sice možnost objet to přes Nabdín, ale silnice jen tam úzká a špatná. Budu muset najít nějakou dobrou cestu z Ruzyně na Mělník. Poradí mi někdo, když nemám dálniční známku?
Všude je něco.
Já jel dnes z Vrchlabí do Hořic a nikde nic. Ovšem při cestě zpátky koukám, že na Horkách je cedule slepá ulice 2,5 km. Říkám si, že by v neděli odpoledne a ještě v dešti tady někdo něco tvořil? Slepá ulice není zákaz a tak jsem normálně vyrazil. Bez sebemenších problémů jsem projel na Vrchlabí a poté i dál a doma jsem zjistil, že je uzavřený úsek ze Studence do Martinic.Což ovšem není z Horek 2,5 km, ale dobře pět, ne-li šest. Kdybych jel po objížďce přes Karlov, Roztoky a Jilemnici, taky bych si zajel. Zvláště, kdybych tam jel až z Horek. Z Nový Paky by to bylo podstatně kratší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.