Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objíždka - značení

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Dnes jsem se při jízdě z chalupy nazlobil ! V Liběšicích byla ve směru na Polepy umístěna značka "Zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech" a ve směru na Litoměřice byla vyznačena objíždka na Polepy oranžovou šipkou. Tak jsem jel po vyznačené trase, stále byly šipky Polepy rovně a dojel jsem až do Litoměřic a pak už jsem tedy jel na Terezín a Roudnici a dál na Velvary. Zajel jsem si dobrých 30 km. Když jsem přijel domů, tak jsem se podíval na www stránky Dopravní informace - auto - iDNES.cz, kde jsem zjistil, že uzavřené místo silnice č. 240 v Polepech je za závorami a dá se objet podél trati a podjezdem a vyjede se až za uzavírkou.

Chtěl bych se zeptat, zdali je správné dávat na silnici v tomto případě takovou značku, jejíž nerespektování se trestá blokovou pokutou, když se překážka dá snadno objet a kam by se případně měla poslat stížnost na nesprávné značení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tondo, nelze přeci takto odpovědět správně.

Páč příklad, malý fiátek tam projedede, větší dodávka již ne, a co třeba nad 3,5 tuny. navíc některé obce si nepřejí, aby objízdky vedli přes "tuto" cestu a nadřízený orgán musí stanovit jinou objížďku.

OK?

hodnocení

Právě si myslím, že tam mohli omezit vjezd náklaďákům nad 3,5 t a nedávat tam úplný zákaz. Už je to ale jedno, v pátek už to bude zase volně průjezdné. Jenže horší je ten zavřený most ve Velvarech, ten bude uzavřen až do 31.12.2015 ! Je tam sice možnost objet to přes Nabdín, ale silnice jen tam úzká a špatná. Budu muset najít nějakou dobrou cestu z Ruzyně na Mělník. Poradí mi někdo, když nemám dálniční známku?

hodnocení

0x

Všude je něco.

Já jel dnes z Vrchlabí do Hořic a nikde nic. Ovšem při cestě zpátky koukám, že na Horkách je cedule slepá ulice 2,5 km. Říkám si, že by v neděli odpoledne a ještě v dešti tady někdo něco tvořil? Slepá ulice není zákaz a tak jsem normálně vyrazil. Bez sebemenších problémů jsem projel na Vrchlabí a poté i dál a doma jsem zjistil, že je uzavřený úsek ze Studence do Martinic.Což ovšem není z Horek 2,5 km, ale dobře pět, ne-li šest. Kdybych jel po objížďce přes Karlov, Roztoky a Jilemnici, taky bych si zajel. Zvláště, kdybych tam jel až z Horek. Z Nový Paky by to bylo podstatně kratší.

sebod*

Jenyk, a to se nestavíš na kafe a hořický trubičky? *cert*

hodnocení

0x
Milan má pravdu. Bydlím nedaleko a vím minimálně o pěti možných vyhnutí se uzavřeného přejezdu. Ale nedokáži, tedy spíše dokaži si představit co se na té silničce bude dít, když se tam potkají pospichajici prazaci a traktor s chmelem :) tím nemyslím nic proti vám, ale vycházím z toho jak tam vypadá v patek a v neděli.
doplněno 01.09.14 07:34: Ještě doplním, že tím pojezdem je to rychlejší, než čekat u zavřených závor, kdo zná objíždí ;)
hodnocení

Náhodou včera večer byl tak slabý provoz, že jsem tomu ani nemohl uvěřit :o))

hodnocení

0x

Pokud je to tak jak píšete tak je to OK,ale představte si že je uzavírka značena jen pro NA a pro ostatní ne,vy pojedete napřímo až dojedete k překopané silnici kde nesmí NA ale ostatní ano a pak se musíte vracet cca30km!?

buss
hodnocení

0x

Různé místní objížďky pro znalé jsou možné, ale s tím silniční úřady pro běžný provoz nepočítají. Kdo nezná, zajíždí ...

hodnocení

Poblíž stálo policejní auto, chtěl jsem se zeptat, ale bylo prázdné :o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]