Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŠKODA fabia prasklé tělo termostatu

Od: jyri* odpovědí: 5 změna:

dobrý den chtěl bych se vás zeptat nedávno jsem doléval chladící kapalinu ale bohužel ze spěchu jsem neutáhl víčko expanzky ujel jsem cca 10km a z podkapoty mi začlo kouřit tak sem ihned zastavil a otevřel kapotu a povšiml sem si povoleného víčka jenže to bylo tak natlakované že jsem to pomalu povoloval a zjistil sem že mi tam voda bublá nechal sem to chvíly dolil jsem vodu a dojel domu doma jsem začal zkoumat a odvdušnovat chladící soustavu a povšiml jsem si že mám prasklinu na těle termostatu z které při tlaku pokapává voda chci se tedy zeptat myslíte si že to tělo mohlo prasknout při tom když byla otevřená expanzka a nasálo si to tedy třeba falešný vzduch a pak to začlo tím i bublat jak to bylo zavzdušněné? auto mám chvíly kupované od soukromníka ale bojím se aby to neprasklo třeba tím jestli není např prasklá hlava či spatné tesnění pod hlavou mám tedy vyměnit termostat nebo ne bojím se aby to neprasklo znovu u nového termostatu jedná se o škoda fabia 1.4mpi 44kw

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Termostat vám před tím fungoval normálně?Možná praskl při dolévání studené vody.Jestli není voda v oleji nebo naopak tak by těsnění mělo být O.K.Klidně ho vyměnte stejně vás to nemine-zima se blíží a pořád dolévat "fridex" je neekomické

doplněno 31.08.14 22:51:

No ono by se mělo bez dolití najet i několik 1000km.Možná že jste to s tou prasklinou už koupil a nevšiml si toho,jestli to trohu čpí :) tak se to hned vypaří.Vyměnte uvidíte i kdyby tam byl jiný problém tak vás to stejně nemine a i když bude ta hlava v háji tak to nemůže prasknout

jyri*
hodnocení

no autem jezdím týden a bez dolití sem najel cca 250km až poté jsem dolil z min někam do pulky mezi min max to bylo kdyz jsem zapoměl utáhnout do víčko

gumidek*
hodnocení

0x

Kup si to origo celé. Nemá cenu tam pasovat Polské či jiné náhrady.

skoda-dily.cz/...

jyri*
hodnocení

to mám v plánu ale mě jde ted hlavně o to že když to vyměním tak aby to neprasklo znovu a nebylo vyhozených 700 jen tak do koše (neprasklo když už to nezpomenu zavřít :D)

pokud ti to netlakuje soustavu že bys měl třeba načatý těsnění pod hlavou tak by to znova prasknout nemělo

tatovy takhle ruplo těleso termostatu na felicii 1,6 ale tam to bylo tim že se mu rozpadla vodní pumpa a on s tim ještě jel 30km a udělal s auta papinák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]