Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorky - smlouva, techničák

Od: martas098 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych si od známého koupit motorku (silnička s techničákem) a nevím jestli je zapotřebí nějakékupní smlouvy a taky nevím jak je to potom s techničákem, jak se přepisuje atd. Nemá někdos něčím takovým zkušenost?

Díky..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

2x

Ahoj, ano kupní smlouvu sepíšete, stačí první vzor, co najdeš na Google. Pak půjdete na magistrát, vyplníte formulář "Žádost o zápis změn do registru" a on to na tebe odhlásí. Od té doby bude motorka v tzv. polopřevodu. Ty na ní uzavřeš povinné ručení a pojedeš na STK, kde ti udělají tzv. "evidenčku" To že se kontroluje, jestli světla svítí je blbost, to pod to nespadá, úkolem evidenčky je zvýšit příjem pro STK a jako vedlejší se zkontrolují výrobní čísla a typ motoru, prostě jestli sedí údaje ve velkém TP. S protokolem o evidenční prohlídce, zelenou kartou, velkým TP a starým ORV a raději i s kupní smlouvou půjdeš na magistrát nebo MÚ, kde je registr vozidel. Tam zaplatíš myslím 300Kč za převod poku je ze stejného kraje, jinak +200,- za RZ. Dostaneš nové ORV a motorka je napsaná na tebe.

martas098
hodnocení

Aa, tak díky moc, docela složitý, ale nějak se to zvládne . :)

Za RZ se NEPLATÍ ! za ty se platí jen v případě výměny díky ztrátě RZ!Ne skrz převod z kraje do kraje!

Na přepis je třeba mít udělanou Evideční,pak mít ORV a TP ,je dobré mít KS (neochrání před podvodem jak je v první odpo,ale je to lepší pro dokazováví jsem-nejsem majitel!)+ přihlašovací poplatek ,zelenou kartu (sjednané PR) vyžadují ale nemusí být!Dále je třeba aby prodejce odhlásil moto na Vás,pkd ne,tak plnou moc na převod moto na Vás -nemusí být ověřena!Poplatek za moto nevím,auto je 800kč.

Jo a zapomněl jsem-na úřadu vyplnit žádost o změnách!

novada*
hodnocení

0x

kupni smlouva.. sice pak je k ničemu ale je dobrá aby vás náhodou nepodvedl.. Dotyčný odhlásí motorku na vás a vy si jí pojistíte, zajdete na evidenčku - bacha, jsou dost přísný na to (přihlašoval jsem mopeda a dostal sem slušnou sodu) kontrolujou čísla, čísla rámu a motoru, velikost gum, jestli vše svítí - jako na technické. Pokud projde, dostanete protokol a s tim půjdete na magistrát, vyplníte papír a přihlásíte si to na sebe.. Značku a techničáky sebou :) .. - tady je přihlášení formulář.. Já na to koukal chvílu jak na vola, než sem přišel na to, co se tam píše :D dopravni-inspektoraty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]