Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přehlašuje auto?

Od: manotek* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, já sem prodal auto, on mi dal svoje inicialy, já mám jen velký tech, stačí to? a nebere mi mobil

doplněno 06.09.14 06:27:

Ahoj tak sem se zbavil toho kramu, normalně sem příšel, ona mi vystavila noví t.k maly :) a pak sem to mohl odhlasit

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

3x
Potřebujete kupní smlouvu, na základe kupní smlouvy nebo darovací vám vozidlo odhlásí na něho, na orv vystrihnou datum platnosti (10 dni od odhlášení) a vy mu pošlete technicak a ORV, idealne jako cennyt dopis, na základe kterého si to přihlásí. Takže potřebujete: Kupní smlouvu nebo jiný doklad potvrzující nabyti do vlastnictví, velký TP, ORV. Doklady doporučuji před zasláním okopírovat.
doplněno 30.08.14 19:11: Teď tomu nerozumím. Vy jste prodal auto, takže vy máte velký TP i ORV (malý technicak). On vám nic neposílá.
doplněno 30.08.14 19:25:

Bez toho vám to ale neodhlásí na něj. Řeknu Vám, jak jsem postupoval já:

1) S kupujícím jsme sepsali dvě kopie kupní smlouvy, stačí ta nejzákladnější. Nechal jsem mu zelenou kartu, odjel bez ORV, policisté většinou tolerují kupní smlouvu.

2)Na magistrát jsem šel s kupní smlouvou, velkým TP, ORV. Vyplnila se žádost o zápis změn údajů v registru, vozidlo se převedlo na nového majitele, doklady jsem okopíroval, zaslal s tím, že ruším pojistku.

3) On si to přihlásil.

nebo

1) Odjede s kupní smlouvou, veškerými doklady a plnou mocí od vás k odhlášení vozidla na sebe. Do kupní smlouvy si výmíníte, že do několika dnů převede vozidlo na sebe. Kupní sklouvu si pečlivě uschováte, kdyby to neodhlásil a za dva roky přišel dopis od ČKP.

Víte jak jsem postupoval já?

Došel jsem na příslušný odbor MÚ,vyplnil žádost o změnách, podal to úřednici sTP s tím,že ORV je ztracen.Úřednice ctěla KS-tu jsem řekl že máme ústní smlouvu ,tak jsem ji dal data kupce-jméno,příjmení adresu a RČ.Ona vzala TP a žádost + peníze za ORV.za 5´mně zavolala já dostal ORV na jméno kupce,TP se zapsanou změnou a tím to haslo TP a ORV jsem jako DD zasla kupijícímu a tím to pro mne haslo.Přesně dle zákona a prováděcích předpisů pro daný odbor.Teoreticky by to ani jinak být nesmělo,žádně střihnutí či děrování ORV!

doplněno 30.08.14 19:49:

To Tazatel Vy jako prodejce musíte mít TP, ORV a data kupce (lepší je KS s těmito daty!))co jsem písnul výše nic víc,nic míň.ORV se v těchto případech hlásí jako ztracené=poplatek 100kč!

buss

ORV se v těchto případech hlásí jako ztracené=poplatek 100kč! A proč? Tady napíše ORV nepředloženo, kupec s autem odjel. Takže jak kde. Pochopitelně je ideální zajít na úřad oba a nejdou pozdější problémy.

manotek*
hodnocení

i když mi neposlal malý tech?

doplněno 30.08.14 19:14:

aby mohl odjed víš, a velký mám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]