Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit auto

Od: dabel® odpovědí: 6 změna:

volal mi známej že odhlašoval auto a při tý příležitosti zjistil že je na něj stále ještě napsaná škoda 1203 kterou prodal před 12 lety ten prodej pamatuju neb sem byl u toho leč už nemá ani smlouvu o prodeji a ani já ani on si nepamatujem žádný ména počítáme že auto už asi neexistuje a ani čkp ho neotravuje ted de o to co stím? nechat si vystavit duplikát velkého TP ,sehnat ekolikvidaci a auto odhlásit? nebo co a jak udělat aby se předešlo případným problémům?

ještě pamatuju že odhlašoval na základě kupní smlouvy pojistku leč je otázka jestli by to na pojištovně našli

díky za reakce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží kdy to auto prošlo naposledy linkou na STK! Pokud to bylo naposledy do roku 2004,tak jde na čestné prohlášení,pkd bylo provozováno a dělal se technická po roce 2004 tak nelze bez protokolu .

Jenže teoreticky-prodal to auto? Prodal takže není vlastníkem a nemá oprávo jakkoliv s tímto nakládat takže by ani neměl vyřadit jakkoliv z trvalé evidence.Pkd nastanou problémy-nejsem vlastníkem už x roků,prodal jsem,sespal plnou moc na převod.Po uplynutí deseti roků jsem skartoval KS (nebo prodal na základě ústní!)

doplněno 29.08.14 15:28:

To Neštastník a na jakém inspektorátu že to čuměli,že auto bylo 12 roků v polopřevodu? a další nevím proč by měli chtít doklad o ČKP o neplacení PR před zrušením.

Loni jsem rušil auto na čestné po cca 13 rocích co bylo v depozity a nechtěli žádný (navíc na to ani nemají nárok!) doklad o PR.Tento možná chtějí ale jen při dohlašování auta!

hodnocení

ano auto prodal měl i smlouvu jenže má blbej zlozvyk po 5 letech veškerý papíry vyhazuje a absolutně se netuší kdo je majitel jen se ted dozvěděl že je to auto stále na něj napsaný

erikch*
...v podobných situacích je nejlepším řešením "nechat auto spát" dal jak to je...poněvadž auto již asi dávno neexistuje,nebyla x let provedena STK atd...pokud je v poloprevodu,vyřeší situaci počátek platnosti novelizace pokud ne...nechte to spát,cokoli začnete dělat po 12 letech bude špatné...
hodnocení

tak je asi vyřešeno kamarád našel kupní smlouvu *ua*

hodnocení

0x

Já měl něco podobného s tím rozdílem,že jsem stále měl TP a auto bylo odhlášeno z předchozího majitele na mou osobu,v tomhle stavu to bylo 12 let a to jsem ho ještě prodal další osobě.Na inspektorátu pěkně čuměli,že je to tak dlouho v polopřevodu,ale už se stalo.Auto samozřejmě dávno ve šrotu...Nicméně na inspektorátu po chtěli doklad z čkp,že na auto se neplatí povinné ručení od roku tuším 2004 (od tohoto roku byla již povinná ekologická likvidace vozidel) a pak jsem auto za 800kč dohlásil a v zápětí zrušil a bylo to.Sepsal jsem ještě čestné prohlášení,že auto bylo odvezeno na vrakoviště.Ale případ od případu se to samozřejmě může lišit.

machr*
K datu 30.9.2013 skončila možnost trvalého vyřazení vozidla na čestné prohlášení (jiný účel, kurník ,sklad dřeva ,bouda pro psa ;) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]