Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je v autě volant na obou stranách

Od: ujendys* odpovědí: 16 změna:

v autoškole mají volant na obou stranách,proč

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machr*
hodnocení

6x

Uvedu na pravou míru. Nejednalo se o autoškolu ,ale o dětský kolotoč ten je vybaven dvojicí volantů z důvodů celkové náročnosti uspokojit potřeby dítěte :)

Proč je v autě volant na obou stranách
majsterjoe*
28.08.14 19:46

*smich*

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. I ta Škodovka ŠT-180 je hlavně zemní pracovní stroj. Je to tahač strojů a nástaveb. Pro větší a lepší přenos síly, jsme na ni montovali dvojmontáž, na obě nápravy. Zároveň, díky tomu, se rapidně snižoval tlak na půdu. Na pole. Další stroje s více volanty, jsou silniční válce, finišery- Pokladače asfaltových vrstev, Autozametáky a podobné. Některé tyto stroje, ale nemusely mít volanty na pravé a levé straně, ale třeba pro jízdu vpřed a vzad. To se potom mezi nima otáčela sedačka.

mesr
28.08.14 21:41
hodnocení

2x

hodnocení

1x

Tak ne v autě, ale v ŠT 180 byly volanty dva.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Dejte foto-takové jsem ještě neviděl!max tak dvoupedálové-řidič + instruktor-spojka a brzda!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tazatel snad myslel motocykl pro autoškolu, který má spřažená řídítka. Zdravím!

hodnocení

0x

obvykle z důvodu kulatosti krychle. . . .

hop®
hodnocení

0x

Pracovní stroje občas mají dva volanty v jednom směru jízdy, příkladem jsou "smetáci", kteří uklízejí ulice a potřebují vidět někdy na pravý obrubník a někdy na levý...

Ale v autoškole jsem to ještě neviděl...

hodnocení

0x

Některé naše menší autoškoly, provádějící výcvik řidičů pro Velkou Británii a další země, kde se jezdí vlevo, prostě nemají peníze koupi dalšího auta s pravostranným volantem, tak to řeší takto.

Má to ale nevýhodu. Někteří instruktoři či učitelé v autoškole to zneužívají a snaží se žákovi autoškoly do řízení zasahovat... No hrozné...

doplněno 29.08.14 04:03: A nejen v autoškolách, i v mnoha rodinách zasahují řidičovi intenzivně do řízení osoby bez řidičáku. Některé by k tomu druhému volantu chtěly i pedály...
trtr

Zdravím, v autoškole jsem jezdil s dvouvolantovým provedením automobilu LIAZ 110 Turbo a kdo nevěří, tak je mi to fuk. Navíc toto vozidlo disponovalo třemi páry pedálů (řidič, instruktor, komisař).

v "pravěku" bylo možné lecos.

doplněno 29.08.14 08:04:

tahle diskuze je zajimavá v rom, že jeden "o koze" a druhý "o voze" :-D

lmgify

Některé naše menší autoškoly, provádějící výcvik řidičů pro Velkou Británii a další země, kde se jezdí vlevo
V ČR jsou nějaké autoškoly, které provádí výcvik pro Británii? Proč by to dělaly? Na co je to dobré? Úplně mi uniká smysl. *ee*

hodnocení

0x
Není to tolik let zpátky (je mu 26), co švagr dělal autoškolu na C a měl jízdy v LIAZce, která právě dva volanty měla. Jeden pro žáka a druhý pro instruktora.

možné to asi je, ale nebude o úplně obvyklé.

daniell*
hodnocení

0x

u nás to není uplně normální tady jsou v autoškole spíš na obou stranách pedály ale v některých zemích to je .. a je to ze stejného důvodu proč tady mají řidič i instruktor pedály. Vyhnutí se nehodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]