Nejste přihlášen/a.
ahoj nevíte čímby to mohl být? máme Seat Cordoba 1998 tankujeme do něj normálka benzín s ethanolem,jenže jsme dvakrát vzali jen čistý benzín a od té chvíle nejde nastartovat, a motor hází jakoby zpětný chod elektrika atd vše v pořádku, ikdyž jsme do něj natankovali ethanol nejde
Počítám že jsi šetřílek a žádné úpravy jsi neudělal? Tak si teď hezky zaplať opravu zkontorluj přívod jestli ti do toho jde benzín. Zkus startovací sprej pokud budeš točit motor a stříkat měl by chytnout asi bude něco přicpané. tím zpětný chod myslíš co? střílí do výfuku? hází ti to jiskry? zkontroluj rozdělovač
no jsem když jsem sama s dětma :P :D a nemám na předělání a hlavně je to starý auto. všechno jde tak jak má. zpětný chod jako když to má snahu nastartovat motor jako by hodí zpátečku a chytá to do filtru a ne do výfuku tak mi to bylo řečeno. jiskry hází, když tam byl benzín jen tak to jelo ale z ničeho nic samo zdechlo tak sem myslela že to chce ethanol a poněm to nejede vůbec
Ten motor je konstruován na benzín. Nejde ho naučt na nic jiného musí se upravit jinak mu moc nedopřáváte Ten kdo vám to řekl tomu rozumí nebo nebo se jen domnivá že vám to jde do filtru? Nejsem automechanik ale máte správně víčko rozdělovače(házelo by to jiskru při otevření sacího ventilu a střílelo do sání)? Dála pokud to jezdilo ale motor neměl tah tak může být špatná svíčka nebo kabel kní. Ucpaný palivový filtr je taky jedna z možností. Počkejte na radu odborníka. Nebo zkuste souseda
No tak ucpaný Pal. filtr je vcelku nepravděpodobný , jelikož už z podstaty ethanolu a vysokého obsahu lihu je spíše čistící povahy , to spíše hledat závadu jinde .
Vtípink ,jistě za to může ten čistý benzín!?
Když nemáte na servis tak přítel nebo kamarád co tomu hoví? takto je jako hádat z křištálové koule!Písněte odku d jste!
doplněno 28.08.14 18:30:1,Co je starší automobil? je to auto s karburátorem což je tak +- do roku 90? nebo od roku 90 ,se vstřikováním at již jednobod či vícebodový vstřik?
2 už mne takové řeči že staré atu se na etanol po... mne vyloženě vytáčí,teda pkd se tí nemyslí karburátorová auta!
Osobně jezdím ve starším autě (letos bude v říjnu plnoleté-18 let od výroby) BEZ JAKÉKOLIV ÚPRAVY JEZDÍM PŘES 3 ROKY na různé poměry etanolu a benzínu ,motor je stále ve vinikající kondici.Jediné co jsem letos musel měnit byli svíce (osobně jsem na ně najel asi 60 000km od koupě,kolik předchozí majitel je ve hvězdách!)
Pokud auto jelo a pak z ničeho nic přestalo= nastala nějaká závada díky níž nechytne a protože nevíme co je to za auto,jehoi stárří tak za to může etanol!
Tankovat do staršího auta Ethanol bez řádné instalace řídícího systému který upravuje vstřikování je v podstatě jisté ničení si vozu , jelikož má ethanol dosti jinou výhřevnost než klasický benzín tím si můžete výrazně poškodit motor , ostatní fámy že motor koroduje nebo že E85 prožírá těsnění jsou čisté kachny .., měla jste investoval cca 4-6 tisíc do změny řídícího systému a mohla jste jezdit bez problému teď to bude chtít projít celý palivový systém a zkontrolovat každou maličkost plus ten ŘS na Ethanol , což může být i několikrát dražší než koupě nové ojetiny ...
svyjabob u starších aut to nikdo neřeší jestli se to vys..e,proč asi lejou vyjetej olej do starých dieselů,proč tankujou třeba do benzínový fildy jen etanol bez upravy?no protože to většinou jede bez problému
Psala jsem již nahoře že mám SEAT CORDOBA 1998 BENZÍN, s ethanolem a benzínem na půl jsem stim jezdila přes rok a bez problémů.Ted jsem do toho natankovala jen čistý benzín na SHELL a od té doby to mělo problém nastartovat i před barákem, po tom doplnění ethanolu to prostě přestalo jet. Neupravovala jsem auto protože mě vyšlo na 3000 koupě a bylo moc za přestavu a sama s dětma si nemohu dovolit takový luxus přestavit auto za 6000 když jsem ho pořídila za 3000 asi tak
na servis atd nemám je jasný že si to tam nechaj aby mi natáhli cenu a stejně řeknou že je to šrot :D
Chtěla jsem jen poradit jestli by jste nevěděli čím by to tak mohlo být protože svíčky a takový ty věci jsou v pořádku to bylo měněno minulým majitelem rozvody atd.
Je fakt že když byl ethanol a po ránu chladněji nechtělo to naskočit hned ale pak to chytlo a v pohodě, jen od tý doby co jsem tam dala jen benzín bez toho ethanolu to prostě nejede ani když jsme to zkoušeli roztáhnout hned to chcíplo.
Asi budu muset sehnat jinou šunku, ale i tak děkuji.
No roztahovat to to už je max. hloupost , to jste si mohla oddělat katalyzátor což je cca dalších 3-5 tisíce , to nemáte po ruce nějakého chlapa co by fušoval do aut ., chyba bude tam jak jsem psal , nic jiného není možné a radu " šáhnout tam a tam otočit páčkou poklepat a je to " vám tu nikdo nedá , sice to není tak složité ale člověk si to auto musí projít a to je na několik hodin ...
Zase píšete nesmysl i výrobce povoluje stratovat v případě nouze roztažením sice za určitých podmínek ale povoluje! A odvaření katu nenastane ihned a i když pokud ano tak není problém oprava za pár korun-jeho kuchnutím (nejlépe proražením vnitřku trubkou) a pak jede lépe,s něpatrně menší spotřebou a vyšším výkonem! opět ověřeno!
To Misha- písněte odkud jste alespoň okres!
Opět se mýlíte uvědomte si že se zde bavíme o 17 Let starém autě , a pošlete mi scan kde výrobce zde uváděného vozidla píše o startováním " nouzově na laně " , a kdyby jste věděl na jakým principu funguje katalyzátor tak víte že po vniknutí benzínu může tepltota vzrůst až přes tisíc stupňů a trvá li tato událost delší dobu ( pár vteřin ) katalyzátor je nenávratně zničen ,...
Než budete někoho poučovat laskavě si o tom něco prostudujte ...
Přečetl jsem si váš předešlý příspěvěk a je vidět že píšete a ani nemáte páru o čem :D , nejdříve si pořádně přečtěte o čem se zde bavíme ., vaší " pravdu " vám ani brát nebudu ale laskavě si jí nechte pro sebe , každý kdo má byť jen automechanika 3 letý učňák se musí nad vašima příspěvkama pousmát ...
Poradím vám zajděte do nejbližší hospody dejte si pivo a dejte se do řeči s chlapama , a řekněte jim váš problém určitě rádi pomohou , rady lidí jako je zde " diesl " ani nečtěte , tento člověk nemá ani ponětí jak funguje automobil a pochybuji vůbec že je vlastníkem Řidičského oprávnění ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.