Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vážení rádcové, prosím o radu od jaké firmy zakoupit brzdové destičky aby to nebyl nějaký aušus...
Podstatné není o jaké se jedná auto, ale to, jaké má namontované kotouče. Pokud to nevíte, je nejlepší koupit sadu kotoučů s destičkami, jak už tady zaznělo např ATE, a nadále po celou dobu živitnosti kotoučů používat stejnou značku destiček.
doplněno 09.09.14 18:50:Co by ho asi tak vedlo k tomu, aby kupoval kotouče o 20 mm větší? Pokud je schopen koupit správné destičky, tak snad zvládne i příslušný kotouč.
doplněno 09.09.14 20:13:Pak je ale irelevantní se ptát na doporučené destičky, pokud neznáme kotouče. Teoreticky se může stát, že využije radu na naprosto nevhodnou kombinaci. Na brzdách se nešetří. Snadno se může stát, že mu brzdy po dlouhém brzdění teplem zvadnou nebo přinejmenším se na tom zvlnění kotouče budou v krátké době podílet.
Výrobci brzd se jistí a v sadách prodávají vhodné kombinace brzdového materiálu a materiálu kotouče jak z hlediska bezpečnosti tak z hlediska přijatelného kompromisu v životnosti.
tak to neni moc dobrá rada teda.. když nevíš co tam máš tak kup celou sadu... to by taky mohl koupit třeba o 20 mm větší kotouče... nejlepší je to pro jistotu přeměřit a pak objednavat přesně na konkretni auto a motorizaci.. desky bych bral textar, ate, brembo, ferodo, vyhnul bych se deskám trw, zimmerman a nějakým čínám...
doplněno 09.09.14 21:00:no ja nevim.. já se raději držím zkušeností.. například u výrobce trw jsou tak nevhodné desky, že to ty kotouče doslova frezuje... to jsem viděl na vice autech.. naopak třeba textary jsou spíš měkkčí, takže je pravděpodobnost, že by to blbě brzdilo malá...dal jsem kombinaci brembo + trw a prvních 1000km to vubec nebrzdilo.. na druhem autě mam zimmry + ferodo a od první jízdy to brzdí perfektě.. je to trochu alchymie, ale spíš než na něčí "domněnky", obětoval bych hodinku u netu a pohledal na forech zkušenosti lidí u svého auta a není třeba nic závratného vymýšlet..
Proč bych měl kupovat i kotouče? Pokud nejsou zkroucené nebo tenčí než je přípustné tak je to zbytečnost, ne?
To si musíš srovnat v hlavě sám. Nevšiml jsem si, jestli jsi zmínil značku a motorizaci, ale můžu ti říct, že u auta s 200 kw je hodně znát kvalita brzd a pneumatik a při dvoustovce může mít upadnutí brzdového obložení fatální následky pro šetřílka, ale i pro okolí.
Jde li o padesátikoňového skoroveterána nebude to tak poznat, ale i tak to může být bez brzd z kopce pěkná jízda.
Zdravím,
podle mého názoru bude hlavně záležet na jaké přesně auto to máte. Na některé typy aut to stojí "balík" i když jsou to ty nejlevnější, na některé typy stojí ty nejlevnější doslova pár korun.
Příklad - loni jsem kupoval na jednoho svého "dědečka" destičky na přední nápravu - celá sada (4ks) stála 145,-Kč. Na dalšího "dědečka" kupuju sadu (4ks) na přední nápravu za 300,-Kč. Kolega v práci kupoval nějaké destičky na Renault Scenic a dal za sadu 2.000,-Kč.
Předpokládám, že pokud nějaká firma dodává brzdové destičky, tak je dodává v nějaké kvalitě pro všechna auta, pochybuji že pro některá auta dodává kvalitnější a pro některá ne, takže nechápu, proč by mělo záležet pro jaké auto to je
Děkuji rádcům, kteří zmínili konkrétní výrobce.
hlavně prosím ne starline ! ty jsem koupil jednou v životě a to když jsem auto prodával a to sem je koupil jen z toho duvodu ze fakt byly sjetý na padrť tak sem tam mrsknul starline jinak na svoje auto s kterým jezdim bych je nedal
To jsou takové obecné kecy, nechci se Autokelly zastávat, jako renomovaný velkoobchod si nemohou dovolit prodávat nějaké šmejdové desky s kterými se nezabrzdí nebo upadnou. Z vyjádření pisatele se dá tušit, že tam pochopitelně nechal staré, samozřejmě na křivo ojete kotouče a na to může těžko fungovat i špičková deska. Jak vůbec můhou mít takoví bastlíři drzost něco pomlouvat.
Obecně se musím nad těmi diskusemi občas usmívat. Pisatelé o svých rodinných mazličcích píši a řeší jako by byly supersporty na nějaké rally nebo okruh. Stejně jako dogmata, že desky funguji na kotoučích stejné značky a na jiných ne. Obecně se kotouče pro rodinné plechovky dělají z podobných, prakticky totožných materiálu a fungují také podobně s jemnými nuancemi které laik nepozná.
Včera jsem mluvil s kamarádem který má letitou zavedenou firmu v branži a na Starline jsem se jej ptal, o upadávání nevěděl, jen tvrdil, že jsou tvrdší a může se na nich udělat při extrémnim brzdění i sklovina, takže žádná sláva.
Sám jezdím tak říkajíc co dům dá, tedy co je u mého dodavatele skladem a i za přijatelnou cenu, teď zrovna jedu Textar a v pohodě. Vždy se ale instinktivně držím značky kterou již znám a abych ušetřil nějakou kačku a dával tam zrovna Starline to nemusím.
Je ovšem také otázkou, zda když koupím drahou renovovanou značku, vždy dostanu originál a ověřenou kvalitu, či padělek. Před časem jsem viděl na satelitu film o padělcích z Turecka. Tehdy tam dokonce koupili nějaké značkové brzdové desky ve fabrickém balení a když dali v Německu na zkušebnu, výsledky byly žalostné. Vím bezpečně, že se pančují i oleje atd.
Zřejme jsi ještě neviděl destičky s odlepeným obložením značky Silver Line od Kelly. Destičky samozřejmě více či méně budou fungovat na jakýchkoli kotoučích, ale podepíší se na jejich životnosti v podobě rýh a podobně. Viděl jsem na vlastní oči renaulta s těmito destičkami. Na jedné straně ještě utržené obložení bylo na druhé straně vypadla kompletně celá destička a "Brzdil" pístek o kotouč. Kotouče nebyly ani zvlněné, ani zeslabené a přesto byly na výměnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.