Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvoní mi asi kliková hřídel

Od: terra odpovědí: 6 změna:
zdravím, včera jsem se svou terou (terra vari rv.1994) sekal asi 2 hodiny trávu. Celou dobu jsem jel na plný plyn, takže motor dostal pořádně zabrat. Po těch dvou hodinách mi došel benzín a jak motor chcípnul, tak od něho začal stoupat kouř, asi jsem ho trochu přidřel. Než jsem došel pro benzín tak motor přestal kouřit, takže asi trochu vychladnul. Poté co jsem ho dolil tak jsem nastartoval a slyšel jsem že na volnoběh něco zvonilo v motoru, tak mě napadlo že to bude klika. Pozemek jsem dosekal na 3/4 plynu a bylo to pořád stejný. Dá se klika nějak zrepasovat nebo se musí koupit nová? předem díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Repasovat se dá všechno.Má zkušenost říká,že zpravidla "zvoní" pístní čep nebo zlomený pístní kroužek..Klika se ozývá duněním jak hází a málokdy dojde k tomu,aby se v čepech hnula. Záleží na intenzitě,zda zlepšit mazání a sekat dál do zimy,nebo ot rozhodit hned.

hujer123*
hodnocení

0x

Jestli máš, zkus zapojit na tu terru jiné příslušenství, než je sekačka. Možná to necinká v motoru, ale ve spojce a podobně.

trtr

Zdravím, zkusit připojit něco jiného můžete, ale nevím jestli to problém vyřeší. Čím a jak to mažete, jak často měníte olej? Předpokládám, že je to 4 takt motor. Nicméně V8m mohu říct, že všechny spalovací motory bez vyjímky jsou stavěny pro trvalý provoz při částečném zatížení, takže sekat celé pole na plný plyn se vymstí. Práce sice rychle ubývá, ale motor potom pláče. I když je Terra tvrďák stroj, nevydrží vše.

P.S.: Pokud změna příslušenství nepřinese změnu, tak radím ihned opravovat, než bude škoda větší. I pouhý prasklý kroužek dokáže pěkně zničit válec. Pokud je píst čep držen Segrovkami a ne drátěnými kroužky, tak mohla prasknou segrovka (má špatnou kontrukci z hlediska vrubů a dnes se přestávají u pístního čepu používat).

terra
hodnocení

je to starý dobrý motor Jikov dvoutakt :) převodovku se sekačkou dávám málokdy. Většinou mám zapojenou 4 rychlostní (1,2,3,R) ale aby to bylo převodovkou je blbost protože při volnoběhu je odstředivá spojka stažená a neroztáčí převodovku :)
trtr

Zdravím, jak čím jej mažete a jaký dáváte poměr? Každpodádně jste si zavařil provozem na 100% plynu 2 hodiny. Pokud byl motor zakarbonovaný, tak se mohl dokonce natavit píst.

terra
hodnocení

míchám v poměru 1:40, tak doporučuje výrobce. Používám olej Stihl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]