Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovací couvací senzor

Od: mjso® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Jsem ženská a vůůůůůůbec tomu nerozumím.

Chci koupit jako dárek couvací senzor (nebo jak se tomu říká) na osobní třídveřové auto Suzuki Swift.

Ale takové, aby to při couvání pípalo i k blížícímu se vysokému obrubníku. Koukala jsem na net a jsem

z těch názvů, milion druhů a technických parametrů tumpachová. Ale asi vím, že bez kamery, protože

parkuje venku, tak aby to nelákalo zloděje. A musí se vždy provrtávat karoserie? To by mě asi nepochválil.

Cenová relace tak do 2000,- Kč. Díky moc za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hezký den, montoval jsem svépomocí model PTS400 M8 a nebyl problém. Displej jsem přidělal nad sklo zadní kapoty tak že je při couvání vidět ve vnitřním zpětném zrcátku. Jednoduše lze nastavit zobrazení tak že vidíte vzdálenost k překážce, stranově správně. Barevné ledky jsou doplněny varovným pípáním až přejde v trvalý tón. Vše se dočtete v návodu. Záleží jak je obdarovaný zručný, jinak bych to raději nechal na servis. Tomu vrtání se nevyhnete, ale je to jen do plast. nárazníku a ani s tím jsem neměl žádnou potíž. Vrták je součástí balení. Zapojení všeho do řídící jednotky je v návodu také popsáno. Největší problém byl s protahováním drátů. Od čidel z nárazníku musíte drátky zapojit v řídící jednotce a ta se schovává někam do kufru. Potom drát z jednotky k displeji a napájecí k jednotce. Nakonec někde mínus na kostru a to je vše. Pracuje to bez chyby a když ukáže nulu a začne trvale houkat, je mezi tažným a překážkou 20 cm. Nevím jaký je partner, či komu to bude, kutil ale mě to docela bavilo.

doplněno 25.08.14 22:49:

Zapoměl jsem že napájecí se připojuje k couvacím světlům, ale i to je v návodu popsáno.

Parkovací couvací senzor
Parkovací couvací senzor #2
Parkovací couvací senzor #3
hodnocení

Dobrý den. Díky moc za odpověď. Mohla jsem se aspoň něčeho chytit.

Koukala jsem na ty stránky, ale jsou to vesměs čidla s navrtáním do nárazníku.

To si netroufám. Asi bych zatím zkusila koupit "Bez vrtání". Našla jsem v této

možnosti parkovací asistenty PEL-10, PEL-15, BPS-41... Jsou to nějaké elektromagnetické

systémy a do rámečku k SPZ nebo nalepení ze zadní strany nárazníku. Juknete mi na to,

prosím? Potřebuji to už nejpozději zítra objednat. Děkuji moc.

asd*

Nejlepší je navrtat do nárazníku, nebojte se toho.

Přesně tak. Senzory v nárazníku hlídají celou šířku vozu. Pokud je to v rámečku SPZ, je omezen jejich "výhled". Nemá tazatelka možnost navštívit prodejnu? Tam někdo jistě rád poradí jak které pracují a kolik stojí.

hodnocení

V prodejně jsem byla dřív než na netu. Řekli mi, že jich je spousta variant,

mám se podívat na net, pak jim říct co chci a oni, že to pak objednají.

Neřídím, obíhám pěšky, nikde nic, tak jsem tady-ufuf.

hodnocení

Já se nebojím, ale muž by mě zřejmě nepochválil. Vím, že nemá rád

vlastnoručně dělané díry do karoserie, když mu je tam dělají jiní řidiči.

skoda-club.net/...

takhle sem je dával třeba do octávie do ostatních aut je postup téměř stejný toho vrtání se nebojte s nákým šikovným kamarádem žádnej problém nebo si je nechte namontovat u nákýho autoelektrikáře

co se týče typu můžete zvolit např jenom ty pípací odpadne vám tahání káble a displeje k palubovce vše se schová do boční kapsy vzadu v kufru tento typ dělá třeba jablotron

jablotron.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]