Nejste přihlášen/a.
V sobotu jsem projel křižovatku v Praze na červenou. Nad semaforem byla kamera. Majitelem auta je společnost s.r.o., které jsem jednatelem. Jsem si vědom své chyby, ale nechtěl bych přijít o body. Jak bych měl postupovat pokud si mě na uřad předvolají jako majitele vozidla.
osobní zkušenost nemám, ale příbuznej když firemním autem spáchal přestupek, přišel dopis na firmu, a firma má dodat jméno řidiče. pokud by nebyl znám, tak by mohli chtít vidět knihu jízd, kteoru má každá firma povinnost vést, aby bylo jasné, kdo kdy co kde řídil. takže vám radím pokud přijde výzva k poskytnutí jména řidiče, ho poskytnout. neříkám, že to máte být vy
au1, zeptejte se někoho, zdali policie či správní orgán může požadovat knihu jízd?
Komu se někdy stalo, že to policie chtěla vidět?
(bavíme se stále o přestupku)
Jinak, kde je to zakázáno, že nesmí požadovat důkaz? Je "kniha jízd" povinná? Je třeba jen prokazovat FÚ náklady, třeba i pokuta říká, kde jsem byl, v souvislosti s podnikáním. Když se šprajcuje obviněný u spr. orgánu, i to slouží mj. jako důkaz, že na místě spáchání přestupku třeba nebyl. Na druhé straně se vlastník vozidla může dozvědět, kde mu zaměstnanec trajdá na jeho triko.
Dobrý den,
Praha většinou posílá tzv. odpustkový dopis (Výzva provozovateli vozidla k uhrazení určené částky ( Sprdel status 2014)). Prostě zaplatíte danou částku a víc se neřeší. Je to takzvaný automat na peníze do městské kasy. Nebo vám přijde rovnou výzva k tomu, abyste určil toho, kdo řídil (méně pravděpodobné, moc administrace). Jelikož máte jako s.r.o. datovou schránku, tak něco přijde určitě. Pak více viz. článek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.