Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulozeni do depozitu

Od: to odpovědí: 10 změna:

dobry den mam takovy problem.mam rozebrane auto ktere chci dat do depozitu ale nemam evidencni kontrolu.co se stim dat delat?dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
k uložení auta (přesněji RZ) do depozitu nepotřebujete mít evidenční prohlídku. Stav auta (rozebrané a pod.) na to nemá vliv. Prostě vezmete velký techničák, malý techničák (teda ORV), značky (RZ) a jdete na odbor dopravy - evidence vozidel). Zaplatíte poplatek 50,-Kč, oni si vezmou ORV a RZ, uložení do depozitu zapíší do velkého techničáku a je hotovo.
Vy ale asi nemáte auto napsané na sebe že? Odhaduji, že buďto je auto za 1) v tzv, polopřevodu a nebo za 2) je ještě vedené na někoho jiného (původního majitele).
Bod 1) - to je trošku problém, uložení do depozitu může udělat jen majitel - takže vám nezbude než auto naložit (i rozebrané - hlavně aby tam byly díly s VIN - šroubky a drobnosti nikdo nehledá) na odtahovku (podvalník), dojet na STK, nechat udělat EP (na vaše jméno), pak jít na evidenci, udělat dohlášení auta na vás (nového majitele) - poplatek tuším stále ještě 800Kč + případně EKO daň a hned můžete udělat uložení do depozitu
Bod 2) - jednodušší varianta - člověk, na kterého je auto vedené, vezme doklady a značky a půjde je uložit na evidenci do depozitu.
Vyzvednutí z depozitu je trochu komplikovanější, hlavně pokud v době vyzvednutí už nemá auto platnou STK a Emise. Oficiálně totiž takové auto už nesmí na silnici - nemá značky a nemá STK a emise. Pokud to chcete risknout a zkusíte to obejít třeba tak, že na auto dáte značky z jinýho auta a zkusíte to nějak dojet, tak VAROVÁNÍ - pokud vás chytí, tak pokuta je (tuším) 2.500Kč a hlavně (tuším) roční zákaz řízení. Prostě je to dost rizikové.
Pokud má auto stále ještě platnou STK +Em, dojde majitel na evidenci, doplatí (pokud je to potřeba) poplatek za uložení - první půlrok se platí při uložení (50Kč), pak je druhý půlrok taky za 50Kč, další roky jsou po 100,-Kč (ověřeno minulý týden, když sem se na to byl ptát kvůli svému uloženému autu), předloží velký TP a dostane malý TP a značky.
Pokud auto už platnou STK + Em nemá, musí nejdřív absolvovat STK + Em (doprava viz výše), pak se to předloží na evidenci. doplatí a majitel dostane doklady a značky.
Dodatek - auto uložené v depozitu lze prodat a koupit. Ale není výhodné (pokud to není z nějakého důvodu nutné) to dělat (převod majitelů) dřív než se bude auto z depozitu vyzvedávat, protože při prodeji a koupi (čili při převodu) musíte mít evidenční prohlídku. Takže jedna zbytečná doprava na STK navíc. Pokud uděláte převod až před vyzvednutím z depozitu, zvládnete na jednu dopravu na STK jak evidenční prohlídku (pozor, nechat ji napsat už na nového majitele), tak TK a Emise.
Snad sem to popsal všechno jasně a na nic nezapomněl.

doplněno 25.08.14 07:21:

OPRAVA ÚDAJŮ Z ODPOVĚDI
Sankce za provozování technicky nezpůsobilého vozidla (čili bez TK a Emisí) na silnici jsou následující: ( odkaz)
- pokuta 5.000,- - 10.000,-Kč
- zákaz řízení od 6 do 12 měsíců
- udělení 5 trestných bodů
Sankce za vozidlo bez RZ nebo s cizí RZ ( odkaz)
- zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku
- bez bodového postihu

buss
hodnocení

0x

Dělat nic, dát do depozitu a přečíst si zákon.

to
hodnocení

dekuji za odpovedi.ale bouhzel jaksi auto uz neexistuje.co ted?mam smlouvu ze jsem ho koupil bez rz a tp a to pouze na nahradni dily.dekuji za odpoved

ronyx*

Člověče, vy si z nás děláte normálně srandu!
Ptáte se, jak dát auto do depozitu, když ho máte rozebrané, já se vám tady snažím vytvořit detailní odpověď, strávím nad tím přes půl hodiny času a z vás pak nakonec vyleze, že to nemáte auto, ale že jste koupil hromadu šrotu! Tak co chcete dávat do depozitu, když nic nemáte?! *zed*

to
hodnocení

dekuji strasne moc.cela vec se ma takhle : koupil jsem auto se smlouvou v ktere je napsano ze jej kupuji vyhradne na nahr.dily bez tp.a rz. auto jsem pres vykend rozebral do sroubu a ted bych chtel jit dat i z majitelkou papiry do depozitu aby se auto nemuselo prepisovat.a hned po rozebrani jsem zjistil ze depozit jde az po evidencni prohlidce?a ted nevim co stim?predem dekuji za odpoved a omlouvam se za otravovani.

ronyx*

Ale vždyť to máte nahoře ode mne už jednou napsané - pokud jste koupil auto, ale nepřevedl ho, tak pošlete majitelku papírů, ať dá paíry a značky do depozitu. Bude jí to stát 50,-Kč. To je vše.
V depozitu to může ležet X let. Problém bude, pokud to bude chtít někdo někdy z toho depozitu vytáhnout - pak stojí každý rok uložení 100,- Kč zpětně. (můj případ z minulého týdne - mám auto v depozitu od r 2009. Šel jsem se na to zeptat jak to je, prtože v souvislosti s novelou platnou od 1.1.2015 se šíří různé zvěsti. Dozvěděl jsem se, že pokud bych chtěl auto vyjmnout z depozitu třeba dnes, bude mne to nejdřív stát 550Kč a pak mi to teprve vydají).
Pro vás bude nejlepší řešení nějak sehnat doklad o eko likvidaci, ten donést na evidenci a tím se auto zruší. (vše musí udělat původní majitelka).
Převod udělat lze - trosky auta naložíte na vlek, odvezete na STK, udělají vám evidenčku, s tím půjdete na evidenci, uděláte převod za 800,-Kč + ekodaň. No a další je už jen na vás. Postupy viz výše.

to
hodnocení

dekuji za pomoc hodne mi to pomohlo.

ronyx, vynikající odpovědi a rady.

Bohužel tazatel nenapíše celou pravdu, pak je nepřesná odpověď.

Jen mám výhrady k tomuto:

Sankce za provozování technicky nezpůsobilého vozidla (čili bez TK a Emisí) na silnici jsou následující: ( odkaz)
- zákaz řízení od 6 do 12 měsíců
To v té závorce je chyba, ale musí tam být ..tak závažným důvodem.. v odkazu je to napsané správně.

Jen bez technické je to za 2000Kč.

tazateli, pokud majitelka vozidlo na Vás neodhlásila, což by neměla, tak ať dá značky do depozita ona. Pokud odhlásila, nic nedělejte a počkejte na novelu zákona.

to
hodnocení

pravda je cela tak jak jsem to napsal pani ma auto stale psane na sebe zitra rano jedem do depozitu a uvidime.dekuji vsem zucasnenym za rady a tipy.

buss

vy ste ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]