Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení křižovatky

Od: tesnost* odpovědí: 11 změna:

Potřeboval bych se ujistit s křižovatkou, která je na obrázku, pomocí červených trojúhelníku a žlutých kosočtverců jsem označil hlavní a vedlejší silnici (jiné značky tam nejsou) a pomocí černé a modré šipky jsem označil vozidla. A mě by zajímalo, když se ty vozidla (šipky) setkají v tom místě kam ukazují, tak bude mít přednost modré vozidlo před černým, protože přijíždí z hlavní silnice? Je to tak, nebo se to řídí podle jiného pravidla jako např, přednost z prava?

Řešení křižovatky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odkaz na street view by nebyl?

Podle mě ty značky jsou ve skutečnosti jinde, nebo je jich tam víc.

Byl, stačí mít oči jak rys ;). Je to křižovatka I/35 a I/17 u Zámrsku. Je to tam samá stopka a trojúhelník :-D. Což ovšem není odpověď na otázku: Jak to bude s předností, pokud nebude takhle přeznačkováno?

doplněno 25.08.14 20:47:

Ještě pro pochybovače, na hlavní jedna značka, pro celou křižovatku (zde kříží vedlejší 2x). Na vedlejší Dej přednost v jízdě na každém výjezdu. Je to z křižovatek z testů.

Řešení křižovatky #2

hodnocení

0x

JJ, modré má přednost, je na hlavní. Na tvaru křižovatky nezáleží.

lmgify

Je to stejná situace jako v tom okrovém/hnědém bodě. Nějak si neumím představit, že by to růžové autě mělo dávat přednost té fialové šipce. Už je to podle mě mimo křižovatku a fialový se tak připojuje do jiného pruhu a proto by měl dát přednost růžovému.

Měli jsme ve městě podobnou křižovatku a lidi se taky nedokázali shodnout, jestli je ta přípojka ještě součást křižovatky nebo jestli už je mimo. Místo toho, aby tam policajti dali jednu pitomou značku "Dej přednost v jízdě", tak tam raději jezdili k bouračkám *zed*

Řešení křižovatky #3
tesnost*
hodnocení

Ahoj, podle toho co píší ostatní je to přesně naopak, fialová šipka jede z hlavní a proto má přednost před růžovým kroužkem, který přijel z vedlejší silnice.

hujer123*
hodnocení

0x

Modré, protože přijíždí z hlavní. Z leteckého pohledu můžou napovědět i připojovací pruhy z vedlejší silnice - pruh z hlavní je průchozí a z vedlejší se na něj zařazuje z připojovacího pruhu. Je fakt, že tohle řidič z auta dopředu vědět nemůže.

doplněno 25.08.14 09:42:

Když jedu po hlavní, mám přednost, nepotřebuji připojovací pruh. Ta křižovatka je toho důkazem, pořádně si jí prohlédni.

tesnost*
hodnocení

moc nechápu jaké připojovací pruhy mi mají napovědět, nevím co přesně myslíš, ale díky za odpověd

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
předně - značky by ve skutečnosti nemohly být osazeny tak, jak jsou namalovány. Správně by byly na těch zelených ostrůvcích. pak by to nebylo takhle matoucí. Druhá věc je, že na "zkratkách" (oblouky - modré auto) by měla být osazena před připojením značka Dej přednost (trojúhelník) nebo STOPka.
Pokud bych bral v úvahu, že tam značky nejsou nebo jsou tak, tak jsou namalované v obrázku, modré auto se připojuje na jinou silnici, tudíž dává přednost.
Vzhledem k tomu, že občas si to někdo vykládá tak, že modrý má přednost a černý přednost dává, nemělo by (čistě teoreticky) nikdy dojít ke srážce - oba si budou vzájemně tak dlouho dávat přednost, až se nějak dohodnou:-D Ovšem když se tam sejdou 2 arogantní šikulové, tak se klidně srazí :-D
V praxi to na těchto místech chodí tak, že řidiči kouknou mrknou, bud někdo přidá a druhý ubere, nebo obráceně a prostě se tam "za chodu" srovnají. Nehledejte v tom vědu.

hodnocení

0x

Základní otázka zní - kde začíná a kde končí křižovatka. Obzvláště u vozidla jedoucího rovně je to zajímavé. Projede postupně tři body, kde vejde ve styk s jinou komunikací a tyto body mohou být vzdálené i stovky metrů.

hodnocení

0x

Černé vozidlo přijíždělo z vedlejší silnice, dalo přednost vozidlům na hlavní, pokračuje dále a musí dát přednost modrému vozidlu přijíždějícímu ZPRAVA . Modré vozidlo opustilo hlavní silnici, když z ní odbočilo doprava na spojovací silnici. Podle mého názoru hlavní silnice se nemůže rozdvojovat.

Pokud by spojka byla označena jako hlavní silnice, pak by musela být pod značkou dodatková tabulka s vyznačením tvaru křižovatky. Černé vozidlo by pak po přejetí hlavní silnice muselo uvidět ještě jednu značku "Dej přednost".

Značení, které nakreslil tazatel, asi neodpovídá skutečnosti:o))

martinv*
hodnocení

0x

Podobná křižovatka je u nás, ale se značkou:

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]