Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit s administrativou. Kupuji auto od prodejce z jiného kraje. Auto si odvezu domů, pošlu mu doklady zpět a on auto odhlásí - ohlašuje to prostě jenom že on není majitel, nebo to jakoby odhlašuje "na mě, na moje nacionále"? Až auto odhlásí pošle mi doklady zpět. A já si musím auto přihlásit ve svém městě (na kterém úřadě, co k tomu potřebuji, poplatek je 800 za jakékoliv auto?). Poté musím zaptait eko daň, což je při EURO II 5000, nemýlím-li se (kde ji zaplatit, co potřebuji za doklady). Pak musím zařídit povinné ručení, je to tak? (kam zajít a co k tomu potřebuji za doklady). Poté jsem ještě něco slyšela o evidenční kontrole, nemám vůbec potuchy co to znamená. Ještě něco budu muset "oběhat"? (STK udělal prodávající, takže to je v pořádku)
Omlouvám se za tolik "hloupých dotazů", ale docela se v té vší administrativě ztrácím. Děkuji moc za odpověď. Simona
Velká techničák můžete nechat prodejci na místě...Na cestu vám stačí maly TP a kupní smlouva...Ať vám nechá na ten den pojištěné auto hlavně...
Až přijedete do svého bydliště, určitě Vám doporučuju jako první jít a auto si pojistit...( Pojistník automobilu nemusí být majitel, můžu to Vaše auto pojistit klidně i já)
Pak zajedete na evidenční kontrolu (kontrola jeslti je auto v pořádku co se týče papírů a výrobních čísel), odtamtud pak už na úřad na dopravní a auto za 800 myslím že přihlásíte...Uděláte nejlépe, když se zeptáte až tam, kde zaplatit ten EKO poplatek, tohle přesně nevím...
Hlavně nezapomeňte na to pojištění, protože přihlásit auto můžete kdykoliv, pojištěné by mělo být HNED...
doplněno 11.05.09 12:14:Jo pardon, ten techničák velký prodejci necháte právě proto, aby auto mohl ve svém kraji odhlásit na Vaši osobu a poslat Vám ho poštou...Dostanete i novou SPZ...
Děkuji mockrát. Ještě by mě zajímalo, kam se na tu evidenční kotrolu vlastně jezdí a kolik se za ní platí? Díky!
na evidenční kontrolu se auto přistavuje na stanici technické kontroly, pojistka se uzavírá buď přímo v pojišťovně,nebo se zprostředkovatelem, nebo na netu, auta se přihlašují na dopravnímch úřadech podle trvalého bydliště, buď osobně,. nebo na základě zastoupení jinou osobou po předložení písmené plné moci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.