Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obava z našeho Kocourkova a mojí blbosti

Od: luckass odpovědí: 10 změna:

Zdravím čtenáři a radílci :) mám problém a potřeboval bych poradit.

Cca před rokem jsem koupil auto.Původní majitel ho klasicky odhlásil na mě,sepsali jsme kupní smlouvu.

Já měl 10 dní na to dojít ho přihlásit.Ano díky mé blbosti jsem tam nedošel ( zkrátka jsem jezdil v polopřevodu).

No a co se my nestalo cca před dvouma týdnama na naší slavné D1.Boural jsem a auto zrušil.

Povinné ručení jsem samozřejmě platil a auto hodil do vrakoviště a nechal ho ekologicky zlikvidovat.

A teď k tomu čeho se bojím a co nevím.Když teď půjdu na magistrát co jim mám vlastně říct?Že chci přihlásit a zároveň odhlásit auto? A co mi hrozí až zjistí že jsem téměř rok jezdil v polopřevodu? (jinak všechny papíry jako povinné,stk,evidenčku pořád mám u sebe)

ps:komentáře typu jseš blbej si prosím odpusťte sám to vím moc dobře :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Odevzdáte SPZ, předložíte papír o ekolikvidaci a myslím si, že by to mělo být OK, ale přesně to řeknou ostatní, kteří s tím mají zkušenosti. Zda je nutné dodělat dohlášku (ačkoliv k té je potřeba evidenční kontrola na STK, takže se mi to nezdá) nebo ne - nevím.

doplněno 21.08.14 18:52:

snad ne taky případnou EKO daň? to by pak už bylo pro spoustu lidí horší

doplněno 21.08.14 21:24:

Tak alespoň, že tak :)

Jen doplnění - dohlášení je nutné,ale evidenční kontrolu nahrazuje protokol o ekolikvidaci,jen ,žel,budete muset asi zaplatit přihlašovací poplatek 800,-!

doplněno 21.08.14 21:20:

Naštěstí ekovýpalné nee,ale ono stačí i těch 800 za přihlášení když jde ihned trvale vyřadit!Holt kocourkov či vláda odborníků !?

hodnocení

0x

známej když měl stejnej problém musel auto nejdřív nahlasit na sebe a pak teprve mu to zrušili žádné sankce nebyli

machr*
hodnocení

0x

Auto v polopřevodu lze vyřadit ;) Něco podobného jsem řešil koupil jsem auto teda za tu cenu bych mohl rovnou napsat dostal mělo mít zaplacenou ekodaň majitel mi ručil ,že to tak opravdu je ale že mu vydali nové TP a tam to nenapsali ale ,že na uřadě ve starém TP to bude a bla bla bla... nebylo a tak místo ekodaně jsem auto nechal ekologicky zlikvidovat a místo dohlášení jsem jim dal tento doklad o likvidaci dopsali mně jako majitele a dolů do tp napsali dne xyz vyřazeno a vrátili mi TP to vemeš do pojištovny ukončíš pojistné a ještě ti vrátí peníze ;) to je vše pro představu kopie TP ;)

doplněno 21.08.14 22:05:

Ale musíš to stihnout do konce tohodle roku ,od příštího roku končí polopřevod a co jsem slyšel tak všechna vozidla v polopřevodu mají zaniknou a nebo hrozit sankce všem kteří nedodrželi těch 10dní tak že pokud se bojíš pokuty za nedodržení 10 dnů tak příští rok to bude asi větší sranda a tak jako vše v tomhle státě záleží na štěstí a uvidíš jaké úřednici se dostaneš do pařátů :) Přeji ti hodně štěstí já jdu zítra dohlásit další auto a tentokrát jim budu prokazovat ekonormu tak že mám papír za 1200 abych mohl platit eko-poplatek 5000 když jsem měl papír o tom že auto splňuje euro 2 tak mi řekla že to splňovat nemůže. Logicky pokud ví co nemůže tak ví co může ne? ale zpět k tobě v podstatě ti nic za nedoržení 10 dnů nehrozí pokud tedy se úřednice dobře vyspala a stihla si ráno dát kafíčko ;) ŠIML A KOCOURKOV nic víc nic míň

Obava z našeho Kocourkova a mojí blbosti

luckass
hodnocení

0x
Tak pánové děkuji za rady příští týden jdu na úřad tak pak napisu jak jsem dopadnul :)

buss
hodnocení

0x

A proč se bojíte podat dotaz tam, kde se to řeší, popř. pro kontrolu zavolat i na jiný úřad?

hodnocení

0x

Lukáši,

Poslechněte Diesla, ten radí stručně a přesně.

pro machra:

platnost novelizace zákona bude s největší pravděpodobností odložena..o rok na 2015, reps. na polovinu roku 2016..

Lukáši, nikde v zákone není napsáno, že do 10 dnů musíte dokončit změnu vlastníke. Pouze jen zahájit.

Přeji všem hezký víkend.

doplněno 22.08.14 12:22:

machr, omlouvám se, ale nepochopil jsem dotaz.

Myslíte po novelizaci? Právě na to nejsou prováděcí vyhlášky jak postupovat...proto se odkládá učinnost.

Pokud jsem nepochopil, tak až ve středu..

machr*

Děkuji za informaci a mohu se zeptat jak to celé bude tedy probíhat? co se stane s autem v polopřevodu? zatím jsem slyšel pouze tyto dvě spekulace co jsem psal třeba budete vedět víc ;) Děkuji

repkin*

Souhlas s Milanem, píše se tu podat žádost, ale nikde není dokončit

mdcr.cz/...

luckass
hodnocení

0x
Díky moc pánové za odpovedi.Chtěl jsem se radši nejdřív zeptat tady abych se na úřadě neudal a neměl nějaky to eso v rukávě na ty naše/vaše slavné pseudo úředníčky ( čest vyjímkám).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]