Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternátor Magneton

Od: robokop* odpovědí: 10 změna:

Zdravím chci se zeptat jestli jsem udělal dobře že jsem si koupil do favorita alternátor Magneton Kroměřž za 2 550 Kč nebo jsem si měl koupit za 1 715 Kč tento automedik.cz/... nebo nějakou levnější repliku. Mám totiž zkušenosti že repliky zejména Čína mají nízkou životnost - třeba odpojovač baterie z Číny vydrží 14dní a v obchodě ze 14 objednaných měli 10 vadných. Jaký je vás všech názor na moji koupi alternátoru.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Výrobce neuveden = Made in China? Asi jo. Volil bych stejně. Cenový rozdíl není tak velký. Občas učím feldu čínsky, ale metoda pokus omyl je drahá. Poslední, co jsem koupil od našich šikmookých přátel byl ventilátor topení a tam byl poměr cen cca 1/5. Tak jsem to risknul, zatím běží...

madmax*
hodnocení

0x

Tak co se kvality týká dobře jsi udělal. Ale je tady hledisko ceny a upřímně řečeno obvykle úplně stačí u původního vyměnit regulátor (nebo jen uhlíky), pokud je to nutné tak přebrousit (vyleštit) sběrací kroužky, překontrolovat a proměřit diodový blok (prakticky vždy je nutné dotáhnout jeho matice a zakápnout barvou), podle stavu vyměnit ložiska a kompletně vyčistit. Takto repasovaný alternátor vydrží sloužit další desítky tisíc km a to za zlomek ceny oproti novému. Pokud se k repasi vezme rovnou 70A z Felicie je to o to lepší. Alternativou je zabudování alternátoru např. 90A Bosch (Valeo) z Fabie (ale tam to chce vynaložit trochu více úsilí). Pokud jsi ten typ, který repasovanému nedůvěřuje a raději vše nové pak je tvé rozhodnutí správné a litovat jej nemusíš. S čínou v tomto ohledu (startéry, rozdělovače, alternátory) jisté zkušenosti mám a ty mi bohatě stačili a už nikdy víc.

robokop*
hodnocení

Právě že jsem nechal měnit regulátor a ta relika nešla skoro dát a navíc se dal nový regulátor a alternátor stejně nedobíjel dával okol 12 voltů.

fik

I věci na repasování se dají koupit originál.takový altík potom může sloužit další desetitisíce kilometrů,s obalem nebo rotorem se těžko něco stane

fik
hodnocení

0x

Určitě jsi udělal dobře,ten cenový rozdíl zase není tak velký. Výrobce-neuveden-už to na mě dělá velice špatný dojem a s největší pravděpodobností to bude čína nebo turecko. Někdy se stane že to vydrží,ale ve velké většině případů mají tyto díly o hodně nižší životnost než originál nebo kvalitní druhovýroba

Můžu se zeptat,proč jsi měnil?.tyhle staré altíky magneton se dají v ceně pár stovek úspěšně repasovat. Vymění se ložiska a uhlíky,zkontroluje se diodový můstek a jede se dál

robokop*
hodnocení

Měnil jsem alternátor, protože když se vyměnil regulátor alternátor vyráběl jen 12 voltů a neustále svítilia kontrolka dobíjení - symbol baterie. V mém kraji nikde není blízko firma repasující alternátory a navíc záruka na repasovaný je pouze 6 měsíců. Navíc většnou při repasi chtějí starý kus a pokud je špatný neprodají repasovaný díl (zkušenosti z babety). Asi tato závada

fik

Na to nemusí být ani firma co se zabývá repasováním,to zvládne každý šikovný mechanik nebo autoeletrikář,případně i šikovnější kutil

Já mám feldu s klimou a alternátor magneton 90A...dobíjelo správnou hodnotu napětí ale svítila kontrolka a tak nějak zvláštně to kvílelo...tak jsem altík vyndal a zanesl kamarádovi autoelektrikáři,ten na to mrknul a naznal že je špatná dioda,tak jsem objednal celý originál diodový můstek,když už jsem byl u toho tak i regulátor a ložiska...altík dobíjí 14,1 se světly a už 30 tis km jezdí bez problému

Každopádně novým nic nezkazíš,aspoň je na něj záruka,ale já když jsem uvážil že nový 90A stojí přes 4 500 tak se mě repase vyplatila,celkem jsem za ni dal kolem 1400

gumidek*
hodnocení

0x

Udělal jsi to nejlepší, co jsi mohl. Originál Magneton Kroměříž (dříve PAL) je česká prvovýroba s kvalitních dílů (jak opracování vík, tak ložiska, rotor,...).

Nejlepší :)

robokop*
hodnocení

Právě otec mě řekl že se dá koupit i levněji z vrakoviště, repase a dokonce mě ukazoval na automedik.cz nějakou repliku.

hodnocení

0x

nemyslím,že to byla dobrá volba-800Kč-jsou pro většinu tady aspoň podle psaní drobné,pro mne ne...montoval jsem několik desítek startéru a alternátorů/Čína/ a žádná reklamace a tahače a jiné auta jezdí nonstop...sám mám v autě alternátor z Číny třetí rok a bez problémů on to je dost rozdíl jestli dát 15 000 Kč nebo 4 000 Kč tak i zákazníci pokud mají už neopr. šrot sáhnou po náhradě i když je jim nabídnut orig. díl ...a záruku mají také...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]