Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjistí někdo podnikání bez ŽL?

Od: mobilman* odpovědí: 11 změna:

Zajímalo by mě,jestli když budu třeba prodávat auta a nebudu mít OSVČ a nikam nebudu nic přiznávat ,jestli to někdo zjistí ...Nebo jestli se při tom vyplatí mít živnosťák a to i když pracuju ...Třeba prodám jen 1-2auta měsíčně ...A pokaždý to napíšu na někoho jinýho ...Je to tak v pořádku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V pořádku to rozhodně není. Živnostenský list si raději vyřiď. budeš mít alespoň klid.

alf*
hodnocení

0x

živnosťák to nejspíš nezjistí pokud bydlíš na samotě :) Je to jasné?

mobilman*
hodnocení

No mě to tak nějak jasný je,ale lidi kolem mě se mi smějou,že prej budu muset všechno doplatit ...Že na mě přijdou atd...Ale nemůžou mi nic dokázat smlouvi mám i dokonce s mnohem menšími cenami nákup třeba 50 a prodej 30 tis...

michalll*

Takhle to dělá spousta lidí a pravda je, že každý to bude muset doplatit...Ne, sranda, pravda je taková, že takhle to dělá spousta lidí a na nikoho nikdo nic nemůže mít...Pokud to je takhle 1-2-3 auta měsíčně... Protože to je čistě tvoje věc, že auto, které sis koupil, ti nesedí a chceš se ho zbavit...

Jinak tvůj pocit znám, mě se taky lidi kolem smějou *placni**smich*

Nemusíš mít ŽL, pokud se jedná o občasný prodej. Nicméně, protože tvoje příjmy přesáhly danou částku, musíš je přiznat a mít ŽL.

mobilman*
hodnocení

přesáhli danou částku?Aha,ale to bych musel být poctivej blázen abych se přiznal,že jo:)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

dělají to tak všichni, na manželky, na milenky, na příbuzné, prostě na někoho jiného, na jeho rodné číslo...

mobilman*
hodnocení

JJ klasika :)A nevíte někdo kolik aut na sebe smíme mít napsaných na celý rok?Nebo je nějaký zákon na to?

A proč tě to najednou zajímá, když ty zákony stejně porušuješ?

mobilman*
hodnocení

zajímá mě to proto,že na každýho může jednou nějak dojít a chci se jen dobře informovat...Abych pak mohl říkat,že je to tvrzení proti tvrzení a umyl jednu ruku druhý :)

celp*

Čistě teoreticky můžeš mít na sebe napsaných vozidel během jakéhokoliv časového úseku kolik stihneš přihlásit a pojistit a zase jich prodat kolik je libo a i když to není oficiální živnost z prodeje v naší republice se platí daně.

A něco z poradenství:

Pokud nejste podnikatel a prodej vozidla byl pro Vás příležitostným příjmem a kupní cena nepřesáhla 20 tis. Kč, nepodléhá tento příjem dani z příjmů. Pokud ale kupní cena byla vyšší než 20 tis. Kč, musíte podat daňové přiznání k dani z příjmů a tento příjem zdanit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]