Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

? dobíjení?

Od: robokop* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, na favoritu 1988 mám následující problém. Zřejmě mám poruchu v dobíjení, protože nesvítila kontrolka dobíjení, ale žárovka je OK. Po ujetí určité vzdálenosti se během chodu motoru vybíjela baterka ve spínačích poklesl jas žárovek a autorádio žačalo problikávat, jakmile jsem zhasnul světla autorádio hrálo normálně. Scénář s autorádiem se opakoval i při zapnutí větráku nebo stěračů.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

3x
Pokud se po zapnutí zapalování nerozsvítí kontrolka, tak je to většinou ošoupanými uhlíky na regulátoru, nebo spáleným regulátorem. Nebo polámanými koncovkami vodičů u altíku. Prostě tomu nefunguje buzení.
robokop*
hodnocení

Pokud tedy chápu vše správně tak je problém v díle skoda-dily.cz/...

Může a nemusí. Těžko Vám tu někdo od stolu identifikuje závadu s naprostou jistotou.

hodnocení

2x

Zkontrolujte voltmetrem napětí na baterii při zapnutém motoru, mělo by být cca 14 - 14,3 V.

Tím orientačně zjistíte, jestli a jak auto dobijí (nejspíš nedobijí). Tak či tak by bylo vhodné zajet k autoelektrikářovi, aby se na to mrknul.

Baterii máte jak starou?

robokop*
hodnocení

Baterie je koupená leden 2013

hodnocení

0x

odpoj kablík od kontrolky a napoj na kostru vozu otoč klíčkem a pokud se kontrolka rozsvítí bude problém v krátkých uhlících a vyjetých sběracích kroužcích

altík vyndáš rozebereš očistíš vymeješ si ložiska dáš novou vazelínu poté necháš stáhnout sběrací kroužky či si je stáhneš sám dáš nový uhlíky vše složíš a zas máš léta pokoj nebo koupíš novej altík

budetoregulat
hodnocení

0x
Je to pravdepodobne regulatorem. Na www.autodoplnky.cz maji tyto regulatory velmi levne. Vozim pro jistotu v aute dva nahradni a osmicku ocko. Vymena trva minutu. Pokud je altik starej neboj se za 1500 koupit klidne viku. 4 roky jsem se s tim trapil... Jednou regulator, pak mustek, pak sberaci krouzky... Dal jsem tam tu cinu a dva roky naprosto bez problemu... Je to nove a funkcni.. Kupovat origo nebo na vrakaci nema vyznam vzhledem k cene auta atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]