Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chtěl bych se zeptat jak probíhá zdravotní prohlídka na ř.p co vše po mě u doktora budou požadovat .Děkuji.
Jestli máte obě ruce a nohy, jestli slyšíte a hlavně vidíte. Kontroluje se zrak (rozpoznání písmenek na dálku) a barvoslepost (mají na to takové obrázky, ve kterých hledáte čísla).
Ovšem jsou i doktoři, co vám to dají i za poplatek bez vyšetření, bohužel.
Když jsem si dělal na B ještě u dětské doktorky, kontrololovala mi zrak opravdu důkladně včetně testu barvosleposti, když jsem si teď dělal prohlídku na C, tak jsem jen četl písmenka, zeptala se mě jestli slyším dobře a poslední otázka byla při ukázání na červený telefon "jako má barvu"
Půjdeš ke svojí doktorce a mimo běžné vyšetření jako znáš z preventivních prohlídek (srdce,plíce,TK,...) se zaměří na zrak a sluch.
Co vidíš
A bude chtít tuším 400kč (+/- 50kč)
doplněno 06.10.14 13:21:Ti z lepšíma očima (barvocit) vidí 74 a standart je 21
Měl jsem obvoďačku doktorku, členku ODS. Seděl jsem v čekárně a byl tam se mnou jeden starší pán. Také čekal na vydání potvrzení o svém zdravotním stavu k řidičskému průkazu. Řekl mi, že ho to potvrzení před 2 roky u této doktorky stálo přes 2000,- Kč. Poslala ho na oční, ušní, krční, roentgen plic, kardiograf a rozbor krve. Všechna tato vyšetření musel zaplatit a ještě jí za vydání glejtu cca 600,- Kč. Když vyšel z ordinace, držel svazek papírů a řekl, že to zase bude drahé !
Sotva jsem vešel do ordinace a řekl, co chi, tak doktorka řekla : Sestro pište ! A už sestra vypsala žádanky o vyšetření na ambulancích svých parťáků, kterým takto dohazovala kšefty. Jo, a ještě mi řekla, že když špatně slyším, tak mi může předepsat naslouchátko. Jak na to přišla, nevím !
Vzal jsem papíry, poděkoval a odešel. Hned druhý den jsem navštívil starou paní doktorku, která působila jako moje závodní lékařka a přeregistroval jsem se. Pak jsem jí požádal o to potvrzení a ona mi ho po vyšetření sluchu a zraku přímo u ní v ordinaci vydala za poplatek 250,- Kč.
Za ty roky, co jsem platil zdravotní pojištění, by takové vyšetření na řidičák měla platit zdravotní pojišťovna. Poplatky jen křiví doktorům charaktery !
Jj pane Lojzo sjou i tací doktoři rovna jako jsou mezi náma ostatníma šmejdi,tak i mezi lékaři,žel těm bych lékař ani neříkal!Naše obvodačka (stará paní už asi dva roky přesluhuje,ale hooodná a ROZUMNÁ) když jsem rozšiřoval ŘP tak chtěla taky jen dvastováky,se slovy že mi to stejně nikdo neproplatí tak proč chtít hned pětikilčo!(dle běžných sum u ostatních!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.