Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní prohlídka na řidičský průkaz

Od: black* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat jak probíhá zdravotní prohlídka na ř.p co vše po mě u doktora budou požadovat .Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli máte obě ruce a nohy, jestli slyšíte a hlavně vidíte. Kontroluje se zrak (rozpoznání písmenek na dálku) a barvoslepost (mají na to takové obrázky, ve kterých hledáte čísla).

Ovšem jsou i doktoři, co vám to dají i za poplatek bez vyšetření, bohužel.

Když jsem si dělal na B ještě u dětské doktorky, kontrololovala mi zrak opravdu důkladně včetně testu barvosleposti, když jsem si teď dělal prohlídku na C, tak jsem jen četl písmenka, zeptala se mě jestli slyším dobře a poslední otázka byla při ukázání na červený telefon "jako má barvu" :)

black*
hodnocení

Děkuji :)

Právě jsem se bál že budu lítat po nějakých vyšetřeních do čeho se mi moc nechtělo :D

gumidek*

Půjdeš ke svojí doktorce a mimo běžné vyšetření jako znáš z preventivních prohlídek (srdce,plíce,TK,...) se zaměří na zrak a sluch.

Co vidíš :-D

doplněno 06.10.14 00:25:

A bude chtít tuším 400kč (+/- 50kč)

doplněno 06.10.14 13:21:

Ti z lepšíma očima (barvocit) vidí 74 a standart je 21

Zdravotní prohlídka na řidičský průkaz
deda43*

Já tam tedy vidím 71. Sedmička mi připadá se zobáčkem na začátku a bez přeškrtnutí, tak jak to bylo na starých japonských kalkulačkách. Dvojka by měla delší dolní čárku. Ale nemáte další obrázky někde na netu? Docela bych si to rád zopakoval než tam na jaře půjdu.

gumid

hodnocení

0x

Měl jsem obvoďačku doktorku, členku ODS. Seděl jsem v čekárně a byl tam se mnou jeden starší pán. Také čekal na vydání potvrzení o svém zdravotním stavu k řidičskému průkazu. Řekl mi, že ho to potvrzení před 2 roky u této doktorky stálo přes 2000,- Kč. Poslala ho na oční, ušní, krční, roentgen plic, kardiograf a rozbor krve. Všechna tato vyšetření musel zaplatit a ještě jí za vydání glejtu cca 600,- Kč. Když vyšel z ordinace, držel svazek papírů a řekl, že to zase bude drahé !

Sotva jsem vešel do ordinace a řekl, co chi, tak doktorka řekla : Sestro pište ! A už sestra vypsala žádanky o vyšetření na ambulancích svých parťáků, kterým takto dohazovala kšefty. Jo, a ještě mi řekla, že když špatně slyším, tak mi může předepsat naslouchátko. Jak na to přišla, nevím !

Vzal jsem papíry, poděkoval a odešel. Hned druhý den jsem navštívil starou paní doktorku, která působila jako moje závodní lékařka a přeregistroval jsem se. Pak jsem jí požádal o to potvrzení a ona mi ho po vyšetření sluchu a zraku přímo u ní v ordinaci vydala za poplatek 250,- Kč.

Za ty roky, co jsem platil zdravotní pojištění, by takové vyšetření na řidičák měla platit zdravotní pojišťovna. Poplatky jen křiví doktorům charaktery !

Jj pane Lojzo sjou i tací doktoři rovna jako jsou mezi náma ostatníma šmejdi,tak i mezi lékaři,žel těm bych lékař ani neříkal!Naše obvodačka (stará paní už asi dva roky přesluhuje,ale hooodná a ROZUMNÁ) když jsem rozšiřoval ŘP tak chtěla taky jen dvastováky,se slovy že mi to stejně nikdo neproplatí tak proč chtít hned pětikilčo!(dle běžných sum u ostatních!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]