Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interval výměny Fridexu

Od: zman* odpovědí: 3 změna:

Hoj, mám Fábii 1, combi, 1.2 htp, benzín, r.v. 2006. Již dvě zimy mám odjeto na červeném fridexu. Chtěl jsem se zeptat na interval výměny. Jak často vyměňujete Fridex ve svém autě vy?

Na kanystru mám napsáno, že doporučená výměna je po 5 letech. Ptal jsem se starších a ostřílených mazáků co dělají do aut a ti mi dokonce tvrdili, že to snese i 10 let bez výměny fridexu a dokonce u starších aut existují takové situace, že to měnili i po více jak 10 letech.

Prý je hlavně podstatné si hlídat to, na kolik stupňů pod nulou to mám naředěné a případně dolít jen čistým fridexem tak, abych se dostal na svoji požadovanou hodnotu.

Jak to máte vy s kompletní výměnou fridexu za novou náplň u novějších aut? Rád bych byl v obraze jak to tedy je. Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Měnit podle doporučení výrobce. Já měním při výměně rozvodu jehož součástí je vodní pumpa. Polovina náplně stejně vyteče, tak vyměním i zbytek. +/- se mi to kryje s těmi doporučenými 3 roky. Je třeba dodržet specifikaci nemrznoucí kapaliny a zásadně nemíchat. A to ani při celkové výměně a propláchnutí. Pak může dojít k tomu, že jiná specifikace je agresivní vúči dílům v autě a rádo se pak ucpává sraženinami topení nebo chladič.

repkin*
hodnocení

0x

Nemění se, jen dolévá, když vyměníš, bude to po těch X letech agresivní a vyřere ti to někde těsnění, já díky týhle hlouposti měnil vodní pumpu, naštěstí se mi to nestalo po dálnici ale mezi městama, takže jsem nouzově dojel na destilku, ale stalo se to přímo dva dny před štědrým dnem, takže oprava za 3,5 tisíce byla pod stromeček "pěknej" dárek.

hodnocení

0x

Pominu-li že slovo fridex je nevhodné vhodnější je nízkotuhnoucí či nemrznoucí směs,odpověděl jste si sám-lhůta činí 3 nebo 5 roků dle druhu.asi přejíždění rok či dva u pětileté nic nezpůsobí,ale tím se vyčerpají inhibotory koroze a další... v kapalině a mimo převodu tepla=chlazení a toho že mezmrzne v zimě a neroztrhne blok,nechrání motor (vnitřek,kudy teče) proti korozi!

Za mne - měnit dle doporučení výrobce kapaliny. dolívám jen vodu a celou dobu použitelnost ji mám na danou mínusovou teplotu dle původního naředění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]