Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Etanol a felda

Od: oniel* odpovědí: 2 změna:

Dobry den mam dotaz mam skoda felicia 1.3 BMM rv96 budu dojizdet 4x tydne do práce 40km tam a 40 zpet a chci se zeptat ohledne tankování E85 kdyz natankuju treba 20 litru etanolu a 10 benzinu jestli se mi nic nemuze stat s autem treba ze nepojede nebo aby mi auto nezacalo horet. je to bez jakekoliv prestavby na toto palivo takze bych chtel na 100% vedet muze se mi rozbit nejak auto nebo hrozi nejake poskozeni motoru?mam strach to tam natankovat tak se ptam a dale bych chtel poradit jak tankovat v jakem pomeru natural a etanol a chtel bych se zeptat jestli se mi bez prestavby zvisi spotreba.

Dekuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kamarád leje do feldy etanol půl na půl a zatim bez problémů osobně bych ten šmejd do svýho auta nelil

skoda-club.net/...

trtr

Zdravím, pokud není palivový systém čistý, tak jej E85 vyčistí a můžete zůstat někde stát (vše z nádrže vleze do filtru a ucpe jej, či případně vstřik. U E85 je důležité nastavit délku vstřiku, ale některá auta jej zkousnou u bez úpravy, jen se zvýší spotřeba.

E85 oproti N95 má jiné oktonové číslo (vyšší), měrné teplo (nižší) a rychlost hoření je také jiná, tak proto je třeba motor uzpůsobit a palivovou soustavu vyčistit. Pokud se to neudělá, hrozí při nejmenším horší ranní starty a v zimě si nešktnete, pokud nezměníte poměr N95 k E85 ve prospěch N95.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]