Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojovač baterie favorit

Od: robokop* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, nevíte někodo jak zapojit odpojovač baterie na favorita rok 1988. Vím jenom že se zapojuje na kostru a že výrbce nedal žádnou přípravu. Jedná se ten co je na obrázku. Felicie některá ho má.

Odpojovač baterie favorit

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamilk4
hodnocení

1x

Bateriový odpojovač "zapojíte" na kostru karoserie a konec káblíku,který vede od mínus polu baterie na kostru karoserie..Hezkou neděli.

hodnocení

0x

co vím tak z výroby ho žádná felda ani favorit nemají pokud ho chceš dodělat dle mě je to zbytečnost tak jak už psal kolega z výroby ho má tak PV3S a Avie

hodnocení

0x

zdravím,předpokládám že spínač na fotu má dva vývody-takže někde do motorového prostoru/samozřejmě tak aby to pak něčemu nepřekáželo,třeba pak kapotě.../udělat držák o přiměřené tloušťce plechu ,tam připevnit tento odpojovač/dát to třeba někde nahoře k tlumiči/změřit délku a udělat dva kabely o průřezu stávajícího vedení/startovací kabel/ s start. kabel.očky,samozřejmě udělat je trochu delší-motor se chvěje a pokud to uděláte moc krátké tak to nebude dobré,hrozí utržení,prostě ať tam je rezerva aby ty kabely nebyly napnuté... jeden kabel/očko/zapojit na vývod odpojovače a druhý konec tohoto kabelu někde na motor,zase aby to něčemu nepřekáželo/ třeba řemen.../ no a druhý zhotovený kabel zapojit na zbývající vývod odpojovače a na mínus pol baterie,původní kabel už samozřejmě nepřipojovat!/múžete ho zrušit/// dále zapojit a nasměrovat ty očka na odpojovači tak aby se vzájemně nedotýkaly nebo nějak dotýkaly kostry vozidla-na odpojovači je pak jedno kam který kabel zapojíte...pozor- pokud je spodek odpojovače plastový-přiměřeně utáhnout,rádo to praská...snad jste osoba trochu znalá a vyberete si z toho mého popisu to pravé...ještě--ono to zas taková zbytečnost není jak tady píšou přede mnou

doplněno 17.08.14 11:15:

ještě jednou já,předpokládám,že si uvědomujete jak odpojovač použijete,tak si zrušíte paměť radia a budete to muset znova naladit...

doplněno 17.08.14 13:35:

jak tak čtu ty ostatní příspěvky tak samozřejmě nesmite mít radio napojené přimo na baterii-hlavně ten mínusový kabel,protože ten odpojovač by potom byl k ničemu protože pokud by jste tam měl zapojený ten mínus na radio,tak to by nefungovalo protože obvod mínusový by šel stále přes to radio,uzem.antény a navíc při vypnutém odpojovači a zastartování se mohlo stát,že by Vám ten mínusový kabel k rádiu shořel-má slabý průřez,prostě je tenký a možná i rádio...a tak si může zlikvidovat rádio ten pán co ho má zapojeno přímo na baterii protože stačí aby upadlo ukostřovací očko,či zaoxidovaný mínusový kontakt/svorka/a mínusový obvod se uzavřel přes rádio a bylo vymalováno...ovšem já bych toto viděl hned/je to můj chleba/takže Vy sám se musíte rozhodnout jestli i na takovou zdánlivou banalitu jako je namontovat odpojovač máte,protože ta možnost takhle zap.radia mne nenapadla...a to by byl pak průšvih...přeji pěkný den

lmgify

Kdyby se mu to radio jen vymazalo, tak by to bylo OK. Nektera radia se automaticky zablokuji a bez kódu je clovek nerozdejcha.

doktpr365*
hodnocení

0x

V práci jsme měli kdysi pickapa a ten ho měl originál.Já ho mám ve fáčku přímo na baterce přidělaný a v pohodě.Rádio se mi nikdy nevymazalo.

trtr

Zdravím, není nad to, odstranit závadu nadměrného odběru a pak odpojovač není třeba.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já tu věc mám vedle baterie a je tam úplně na nic. Za ta dlouhá léta jsem ho nepotřeboval. Měl jsem ho i u 120cy pod řidičovým sedákem a taky na nic. Polož si na sítko vstupu vzduchu do topení stranový klíč na odpojení baterie a máš vyřešeno. Ostatní věci jsou blbosti k ničemu.

bambula*
hodnocení

0x

Měl jsem odpojovač správné dimense vydržel půl roku, kvalitni kapitovýrobek

meart*
hodnocení

0x
Proc ho chces montovat? Neni to kvuli autoradiu sencor? Ty ty baterky pekne mlatej... Felda zadnej v serii nemela ani pickupy ho nemely! Do motorovyho prostoru je to hloupost, nebo chces kazdej den zvedat haupnu dokola a dokola? Natahni si silneisi kable pod palubovku. U r19 jsem to mel u levyho kolena chyceny samorezkama vedle otvirani kapoty.

hodnocení

0x

Zdravím a posílám radu pokud není již pozdě,

ten samý odpojovač mám zapojený více jak 20 roků a překvapilo mě, že jeho použití někdo označil za blbost. Teď k tomu zapojení, není k tomu zapotřebí NIC navíc, odpojovač přidělejte na žebro pravého podběhuj je tam i otvor, teď nevím průměr šroubu na připevnění a do druhého otvoru odpojovače původní kabel ukostření akumulátoru, vyšel mi na milimetr přesně a to je všechno. Ať se Vám zapojení podaří. Olin

gumidek*
hodnocení

0x

Felda ve schématech tuším měla jeho umístění, ale nikdy jsem to neviděl. Možná měla jen takový ten mini.

skoda.panda.cz/...

karavan.cz/...

Odpojuje se jen mínus (+ nesmí, protože vše okolo odpojovače je kostra a blbě se to izoluje od těch plechů - hlavně při nehodě) a hned u baterky nejkratší cestou (do kabiny)

Odpojovač baterie favorit #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]