Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někodo jak zapojit odpojovač baterie na favorita rok 1988. Vím jenom že se zapojuje na kostru a že výrbce nedal žádnou přípravu. Jedná se ten co je na obrázku. Felicie některá ho má.
zdravím,předpokládám že spínač na fotu má dva vývody-takže někde do motorového prostoru/samozřejmě tak aby to pak něčemu nepřekáželo,třeba pak kapotě.../udělat držák o přiměřené tloušťce plechu ,tam připevnit tento odpojovač/dát to třeba někde nahoře k tlumiči/změřit délku a udělat dva kabely o průřezu stávajícího vedení/startovací kabel/ s start. kabel.očky,samozřejmě udělat je trochu delší-motor se chvěje a pokud to uděláte moc krátké tak to nebude dobré,hrozí utržení,prostě ať tam je rezerva aby ty kabely nebyly napnuté... jeden kabel/očko/zapojit na vývod odpojovače a druhý konec tohoto kabelu někde na motor,zase aby to něčemu nepřekáželo/ třeba řemen.../ no a druhý zhotovený kabel zapojit na zbývající vývod odpojovače a na mínus pol baterie,původní kabel už samozřejmě nepřipojovat!/múžete ho zrušit/// dále zapojit a nasměrovat ty očka na odpojovači tak aby se vzájemně nedotýkaly nebo nějak dotýkaly kostry vozidla-na odpojovači je pak jedno kam který kabel zapojíte...pozor- pokud je spodek odpojovače plastový-přiměřeně utáhnout,rádo to praská...snad jste osoba trochu znalá a vyberete si z toho mého popisu to pravé...ještě--ono to zas taková zbytečnost není jak tady píšou přede mnou
doplněno 17.08.14 11:15:ještě jednou já,předpokládám,že si uvědomujete jak odpojovač použijete,tak si zrušíte paměť radia a budete to muset znova naladit...
doplněno 17.08.14 13:35:jak tak čtu ty ostatní příspěvky tak samozřejmě nesmite mít radio napojené přimo na baterii-hlavně ten mínusový kabel,protože ten odpojovač by potom byl k ničemu protože pokud by jste tam měl zapojený ten mínus na radio,tak to by nefungovalo protože obvod mínusový by šel stále přes to radio,uzem.antény a navíc při vypnutém odpojovači a zastartování se mohlo stát,že by Vám ten mínusový kabel k rádiu shořel-má slabý průřez,prostě je tenký a možná i rádio...a tak si může zlikvidovat rádio ten pán co ho má zapojeno přímo na baterii protože stačí aby upadlo ukostřovací očko,či zaoxidovaný mínusový kontakt/svorka/a mínusový obvod se uzavřel přes rádio a bylo vymalováno...ovšem já bych toto viděl hned/je to můj chleba/takže Vy sám se musíte rozhodnout jestli i na takovou zdánlivou banalitu jako je namontovat odpojovač máte,protože ta možnost takhle zap.radia mne nenapadla...a to by byl pak průšvih...přeji pěkný den
Zdravím a posílám radu pokud není již pozdě,
ten samý odpojovač mám zapojený více jak 20 roků a překvapilo mě, že jeho použití někdo označil za blbost. Teď k tomu zapojení, není k tomu zapotřebí NIC navíc, odpojovač přidělejte na žebro pravého podběhuj je tam i otvor, teď nevím průměr šroubu na připevnění a do druhého otvoru odpojovače původní kabel ukostření akumulátoru, vyšel mi na milimetr přesně a to je všechno. Ať se Vám zapojení podaří. Olin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.