Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní svícení

Od: kura* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Chci si dát na Tourana denní svícení(LED).Když dám klíček do polohy 1 rozsvíti se mi potkávačky(automaticky)-ovladač světel je na 0.Místoho toho bych ale chtěl zapojit denní svícení.Poradí někdo?Doporočí mi někdo nějaké LED?

Děkuji.

doplněno 20.09.14 10:42:

Poradí mi někdo jak odpojit dosavadní denní svícení z výroby u vw touran 08?svítí při otočení klíčku na zap.(svítí i zadní světla)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Jestli se dá stávající zapojení vypnout, tak zapojení DS je jednoduché. Hlavně nedoporučuju zapojení přes další spotřebič, jako je kontrolka mazání, palivové čerpadlo, rádio apod, protože řídící jednotka to vyhodnotí jako chybu, pokles napětí v obvodu. Stačí jedno relé za cca 50Kč a schéma zapojení spínací skříňky osvětlení a pro jsitotu zkoušečka.

stirecek.rajce.idnes.cz/...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Na toto téma je zde několik vláken.Led světla Vám nedoporučím,to je věc vkusu.Šmejdy nedoporučuji,,ledky musí mít homologaci.Já osobně mám DS zapojené tak,jak to vyžaduje příslušný předpis.Tzn.,že DS nesmí svítit současně se světly pozičními a tlumenými.Toho lze dosáhnout několika způsoby.Přepínáním přes modul,který je součástí většiny balení,nebo čož je jednodušší zapojení bez modulu.Toho se dosáhne tak,že plusový pól DS mám zapojen na pojistku palivového čerpadla a mínusový pól na přívod parkovacích světel.Jsou samozřejmě i jiné způsoby,ale tento je nejjedodušší.Pro případ,že by se poškodil kablík přívodu do DS,mám u pojistkové skříňky extra pojistku.

kura*
hodnocení

Díky.chci vědět jen jestli lze obejít dosavadní zapojení a zapojil DS.A jak konkrétně u vw touran.Zvládnu to sám?

hujer123*

Nejdčív budeš muset odpojit ten nesmysl, který tam někdo namontoval, Tak jak to máš teď zapojené znamená, že startuješ se zapnutými potkávacími světly, jestli to správně chápu.

wheeler*
To neni nesmysl, je to nakodovany bud z vyroby nebo dodatecne. Vetsina modernich aut to tak ma ;)
kura*
hodnocení

Ano startuju s rorsvícenýma potkávačkama.Místo toho bych chtěl dát to DS ale asi taky s nějakým zpožďovačem abych startoval úplně bez světel.Zvládnu to sám nebo to musím někomu dát?Doporučíte mi nějaký DS?

stirecek*
Těm světlům startování vůbec nevadí...

Ale tomu akumulátoru trochu ano !

stirecek*
S tím nemůžu souhlasit! Ledky mají odběr nějakých 10 W, což je zhruba 0.8A a to akumulátor ani nepocítí ve srovnání s tím, co mu da startér. Doted startoval se světly, kde je odběr několikanásobně větší. I samotné rádio má větší odběr než led světla.

dusger*
hodnocení

0x

Pokud je to tohle svícení nastaveno již od nového vozu, někde u pojistek může být vypinač, kterým se nynější způsob svícení vypíná. Pak se můžeš řídit radou Jirky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]