Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia nenastartuje

Od: markadl odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

potřeboval bych se zeptat, co by mohlo být s mojim autem ( nedávno kupovaná octavia 1.8 turbo 110kw a rok 2002.

Včera večer jsem byl na houbách a vše bylo v pořádku stala se mě taková věc. Stratil jsem klíčky od auta a tak jsem se na to po 2 hodinách vykašlal a došel domů po svých pro náhradní klíče. Jenže když jsem dnes ráno došel s náhradníma klíčema, tak jsem sedl za volant a startoval - jenže to pokaždé jakože chytne ale zase hned zdechne. Přitom baterka je OK a benzín tam je taky. A kamoš mě to odtáhne až zítra večer - co to může být a na kolik mě vyjde oprava ( jsem student a nemám zrovna 5 tisíc na opravu nějaké srandy )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

blokuje ti to imobilizer.. bud máš vadný čip v klíčku a nebo to není spárované.. ted je otázka jestli jsi dostal k autu ten štítek s kodem.. pokud ho máš tak s tím i teoreticky odjedeš ještě domů

markadl

aha a proč mě to jako blokuje? Klíč tam pasuje a jde s ním otočit tak nevím. No k autu jsem dostal jeden originalni a jeden nahradní klíč a tot vše. žádný šťítek nebo tak. A pochybuju že by ten mlady kluk co mě to provadal měl taky něco takovéhoto.

vždyt ti to píšu.. nejde o to jestli tam klič jde nebo ne ale že ti imobilizer blokuje jednotku kvuli toho že čip v kličku je v haji a nebo nespárovaný...jo a pokud nemáš ten přívěšek, tak budeš muset sehnat někoho, kdo dokáže vyčíst PIN imobilizeru a nebo jedině do autorizovaneho servisu.. a nejspíš budeš muset koupit nový čip pokud to nepujde spárovat..

doplněno 16.08.14 18:28:

ten čip stojí tak 200 plus servis bych počital tak 500 a výš.. nemusíš do toho autorizaku ale musiš sehnat někoho kdo má na to program, aby vyčetl PIN.

markadl

tak to je teda bajo . Autorizovany servis ten nehrozí, na něho fakt nemam penize. A ten PIN nejde nějak resetovat nebo tak nějak? A s tím čipem by to už jelo? Nebo už teď si kamoš veme dvoukilo za odtah.

gumidek*

Zloděj vypichovákama a přípravkama otočí spínačkou a odemkne si volant. Nebo utrhne dráty a spojí je.

Motor půjde startovat a auta bez imobilizéru i odjedou. Už chápeš co to imobilizér je? Kolem spínačky je kroužek s cívkou a v klíčku máš čip (jednoduchý rezonanční obvod naladěný na určitou frekvenci). ECU imma se tuto frekvenci naučí a pozná, zda je vniknutí oprávněné a auto nastartuje. Auto nepozná, kdo, čím a jak (zda klíčem či přípravkem) otáčí spínačkou. Auto pozná jen ten transpondér (čip immo), když je poblíž spínačky a pokud ho má naučený na svém seznamu, tak auto nastartuje (respektive odblokuje).

Klíče se všechny musí naučit na immo. Pokud se to neudělá, tak jsou dobré jen k odemčení volantu, auta a kufru. Ke startování rozhodně nejsou.

Klíče se učí přes diagnostiku a musíš ještě znát pin. Pin je na známkách ke klíčům nebo ho má servis (vygeneruje ho).

Pokud nemáš prachy, tak máš smůlu...

markadl

Tak to ani ze srandy neřikejte. Tak jsem hledal a našel jsem obrázky budíků? Nebude to napsane třeba zezadu? a taky diagnostika.vyrobce.cz/... a jak to má vypálené na cd tak jsem pohledal a je to i na ulozto a ten kabel jsem našel za 500 - šlo by to s tím?

hodnocení

0x

skoč si na octávia klub a poptej se zda blízko tvého bydliště není někdo z diagnostikou kdo by ti pomohl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]