Kdyz je auto napsane na me a prisla mi pozvanka k podani vysvetleni prestupku v jiste obci, ale auto je jine osoby ktera ho nemuze mit napsane na sebe a vubec nevim co se tam stalo a v podstate ani kdo s nim jel i kdyz to si asi domyslim (nevim jestli byl sex na kapote, stani na zastavce nebo prekrocena rychlost - urcite ta rychlost ) tak co s tim? Nevezmou mne body? Na osobu blizkou to uz asi neuhraju dneska ne? Jako majitel musim vedet kdy kde a kdo ridi moje auto - udajne!.. ale stalo se to 12.7. ! a to posilaji ted! A k vysvetleni jdu 22.9. - a ja nevim ani svym autem kde a kdy jsem byla treba minuly tyden! :-/
Ti sulinci na to mají rok, víme? Vlastník neví kdo s ním jel, kdo ho má k dispozici? Jak se stará o vlastní majetek?
osel59
Jen na vysvětlenou, když tak moudře odpovídáš. Pokud to k tobě ještě nedošlo, existuje ekovýpalné. Je nás tedy víc, co nevíme, kdo s našimi auty (dle registrace) jezdí, ale ta auta jsou přitom leta prodána bez převodu.
buss
nomen omen, je to váš problém když chcete šetřit ... ukažte jim kupní smlouvy.
Buďto se přiznáte a zaplatíte pokutu nebo řekněte, kdo řídil a predvolaji si jeho. Jednoduché. Pokud to pak pošlou dál, můžete mít problém i vy, jelikož musíte podle zákona zabránit, aby konkrétní řidič neprováděl s vozidlem trestnou činnost nebo páchal přestupky. Opět jednoduché. Je to prostě vaše auto.
Jednoduché-podáte vysvětlení k přestupku a hotovo!Budto jste řídil-body + pokuta nebo ne a pak jen pokuta (ovšem dle ceníku přestupků!)
Jinak vzhledem k blízké osobě nemusíte vypovídat pokud hrozí... osobě blízké.Ale v případě přestupků nedostanete body ale jen pokutu (pkd je hodnoceno opět pokuta + body ,dle ceníku!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.