Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sance na uspech

Od: hoffec odpovědí: 2 změna:
Dobry den,
Mam doma Yamahu DT 125 MX. Stalo se mi, ze spraskl pist ve valci, servisak rekl ze vzpricenim. Ovalita valce apod. Me by zajimalo, jaka je sance kdyz vymenim pist a udelam vybrus valce, ze mi odejde spodek, dim myslim ojnici nebo kliku. Rikali mi, ze by se mohlo stat ze praskne lozisko na ojnicnim oku a pujde to do prdele. Ale me se strasne nechce rozhodit motor, uz jen proto, ze je to od roku 78 z fabriky a duveruju jejich kvalite a naopak neduveruku kvalite srovnani a vyvazeni kliky po vymene ojnice. Co si o tom myslite?
Jinak vybrus stoji 500 a pistni sada 1300,- slozim sam.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

0x

na dálku se nedá posoudit a rozumně odpovědět, musí to posoudit zkušený mechanik

nic tedy ve zlém, když si to chceš skládat sám, musiš to sám i posoudit a případně sám risknout
no a když se rozpadne, tak je to jen tvé riziko, mechanik nikdy tolik riskovat nemůže a vždy už z principu preventivně vymění i díl který by třeba nemusel a ještě by vydržel, pokud se ale rozsype, nese potom zodpovědnost za celou opravu a nakonec ještě prodělá

když se zde zeptáš jestli při horečce se máš léčit sam, nebo jít k doktorovi, také nikdo neporadí, někdy je lepši se léčit sám, jindy to nemusíš přežit
nevím zda jsi ji kupoval novou nebo jetou, pokud je jetá z Německa, je dost možné, že už byla stejně dělaná, tyto motorkYy tam mají na dojíždění do práce a ob pár let se to repasuje

doplněno 18.08.14 11:50:

jo, udělej to tak, když už nic, vyzkoušíš to
co tedy nepochopím, jak může prasknout píst vzpříčením, už jsem viděl hejna rozsypaných pístů, prostě prasknou třeba proto, že mají nějakou životnost a i únavou materiálu, přetočením motoru se utrhnou, potkají s ventilem atd., aby se ale vzpříčil jen pro velkou vůli to se mi nezná
nejlepší je k dotazu dávat i fotky, páč prasklej píst je široký pojem, může byt jen prasklina, nebo i píst na kusy

pokud se píst rozpadne na kusy a nalítá dolu ke klice, je lépe rozdělat celý motor a vše vyčistit, hlavně ložiska, kusy se můžou dostat i do převodovky

ta Drka je libová motorka, stojí za to ji dát do půcu

doplněno 18.08.14 11:54:

Chtěl jsem napsat Dtčko :)

doplněno 18.08.14 11:58:

ehm, protože jsem měl v hlavě DT, neuvědomil jsem si, že ta Yamaha je dvoutakt, takže tam se díly pístu do převodovky stejně nemohou dostat, takže jsem napsal kravinu

hoffec
Delana neni, je to origo. nemam ji novou ale znam jeji historii. Asi to risknu no, uvidime co to udela a kdyztak pujde na dily...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]