Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dát do mopedu olej do sekačky?

Od: tomibender* odpovědí: 7 změna:
Ahoj, výrobce doporučuje olej pro 2T od Shellu, ale nejlevnější je za 200/l. Mám možnost se dostat v práci k oleji do sekačky. Podle etikety splňuje stejne normy jako ten od Shellu. Můžu ho tam lit? Myslím že by neměl být problém, ale raději se ptám.
doplněno 15.08.14 17:47:

to @moto : No je to Korado. Dneska se už nesmí předepisovat oleje jen jedné značky, jen specifikace, výrobce může jen doporučit svou značku, proto si říkám, že by to mělo být OK. Olej je tenhle: oregonvyhne.sk/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

3x

Asi máte Korado? Dovozce psal do návodu Shell protože od něj dostal nějaké výhody. Výrobci obecně nepíší konkretní značku, ale specifikaci. Pokud ji olej do sekaček splńuje, použití je bez problému. Předpokládám tedy, že sekačkou míníte dvoutaktní křovinořez.

doplněno 15.08.14 23:00:

tomibender: naprosto vyhovující, je i pravděpodobné, že stejný olej se prodává pod značkou zavedené olejářské firmy jako motocyklový pro dvoutakty. Někde jsem kdysi četl, že Stihl prodává se svou značkou motocyklový olej Castrol TT, nyní 2T.

doplněno 16.08.14 17:34:

trtr: to je dogma ze starých dob a u dvoutaktů docela nesmysl, i kdyby se nějaký karbon teoreticky začal uvolńovat, tak v pohodě těmi průvany co tam fučí vylítá do výfuku

trtr

Dle upraveného příspěvku je to ok.

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud je to olej do dvoutaktu tak bych se ničeho nebál.Já leju do babetty co mám zrovna po ruce a už 25 let a lítá jako dráha ještě nebyl potřeba výbrus.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, pokud není ještě motor naučen na svůj olej, tak ho tam dát můžete. Ovšem za předpokladu že plní danou specifikaci (ano) a poměr určuje výrobce motoru. Pokud máte na výběr, např. třeba Husquarna či Ole Mac dělá dva typy, tak volte raději syntetickou verzi (červené provedení Husquarna Synth či červený Prosint od Oleo Mac) a pak používat jen a jen jej.

Jaký je to konkrétně stroj?

kuja*
hodnocení

0x
Já do Báby leju olej Stihl určený pro motorový pily. Nevím jaká je cena, kupuje to otec :)
trtr

není důvod proč ne, pouze motor musí být po GO či alespoň odkarbonován, jinak nový olej úsady uvolní a jednou zadřete.

hodnocení

0x

Pkd splnuje normy stanovené výrobcem motoru pro olej tak je jedno zda-li mje od totalu,shellu ču jiného výrobce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]