Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se koupit ojeté auto. Chtěla bych se zeptat, co všechno budu muset zařídit? - Pán odhlásí auto ve svém městě, já si ho přivezu domů a přihlásím ho ve svém městě? (co k tomu potřebuju?) A kde a jak se platí eko daň, pojistka a jaké další nezbytnosti musím zařídit, aby auto bylo ofciálně moje, mělo všechny náležitosti? STK má, takže ohledně ní rady nepotřebuji. Díky. Lucie
Převezmete doklady v pánově městě a tam taky pojistíte auto bez pojištění se nesmí jezdit.Ve svém městě auto zaregistrujete na nového majitele.Podotýkám, že musí mít STK a Evidenční kontrolu na vás.Registrace je za 800,- a Ekopoplatek je podle toho jakou Euro normu auto splňuje.Malá rada:auto starší jak 5 let nekupujte v konečném důsledku se taková ojetina prodraží.
Co znamená, že musí mít stk a ev. kontrolu NA MĚ? A pokud auto pojistku ještě má, mohu si ho odvést domů a pojistit až tady po vypršení staré pojistky?
Díky i za radu, ale já jsem studentka, takže na auto, které je mladší pěti let opravdu nemám
To znamená,že protokol bude vystaven na Vás.Zkuste si projít v této rubrice administrativu třeba najdete pro Vás přijatelnější řešení.Jakmile na vás původní majitel provede odhlášení je jeho zelená karta na nic.
Nezlobte se, ale stále to nechápu. STK je hotová, pán říkal do roku 2011. Ale dělal jí on, tak jak zařídím aby byla na mě napsaná, když už je hotová na něj?
- pán si splní zákonnou povinnost a na registru vozidel v místě svého trvalého bydliště nahlásí změšnu vlastníka, tato změna bude vyznačena v elektronické řásti registru vozidel i ve velkém technickém průkaze, v kolonce "odhlášeno-převedeno na" bude uvedeno Vaše jméno a adresa bydliště
- auto přistavíte na kteroukoliov stanici technické kontrol k evidenční kontrole, bude Vým vystaven protokol, ve kterém technik STK potvrdí, že auto z hlediska evidenční kontroly vyhovuje. nejedná se o kontrolui technického stavu, ale o kontrolu evdenčních a identifikačních znaků, a o kontrolu toho, zda auto, které je uvedeno v technickém průkazu odpovídá autu přistavenému, to znamená, že auto nemá jiná motor, jiná kola, jiné úprav. které nejsou uvedeny v dokladech, nebo které nejsou schváleny...Je to v podstatě ochrana nového vlastníka, ale také registru vozidel...auto, z hlediska evidenční kontoly nevyhovující totiž nelze zaregistrovat až do doby odstranění zjistěných nedostatků...
- k registraci také potřebujete zelenou kartu z pojišťovny, je jedno, kdo auto pojistil, zda Vy nenbo někdo úplně niný, důležité je aby auto bylo popjištěné...v momentě zápisu vozidla do registru vozidel musí být pojistná smlouva platná, do registru vozidel se totiž zapisuje i číslo pojistné smlouvy
- pak můžete vyrazit na dopravní úřad dle vašeho trvalého bydliště, potřebujete velký a malý TP k vozidlu, ve velkém TP musí být zapsána odhláška na Vás, dále potřebujete protokol o evidenční kontrole na Vaše jméno, zelenou kartu z pojišťovny, doklad totožnosti, pokud je auto registrováno v jiném kraji tak i registrační značky, budou Vám vydány nové...
- správní polatek za zápis nového vlastníka do registru je podle zákona u vozidla kategorie M1 800,- Kč. ekologická daň se stanoví podle toho, jakou emisní normu vozidlo plní, ta se zjišťuje z velkého technického průkazu, pokud není v TP zapsáno nic a auto nějakou normu plní,můžete tuto skutečnost doložit písemným stanoviskem výrobce nebo potvrzením společnsoti DEKRA,
-ekologická dań se platí v pokladně příslušného městského úřadu nebo magistrátu, který vede registr vozidel...tyto prostředky patří ministerstvu životního prostředí,takže městům ani obcím penízky nezůstávají, ty je akorát vybírají a posílají pryč...skutečnost, že byla eko-daň zaplacena Vám bude vyznačena do velkého technického průkazua do elektronické části registru vozidel..."poplatek na podporu sběru, likvidace autovraků zaplacen dne..." nebo může být formulace jiná...pokud se auta v budocnu zbavíte, další vlastník který se přijde registrovat už poplatek platit nebude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.