Nejste přihlášen/a.
DObry den drazi kamaradi prosim vas o pomoc nasel jsem si praci jezdil bych 35 km tam a 35 zpet penize bych mel 18000 plus nejaka kacka jako premie a hledam auto co bude jezdit s nizkou spotrebou mam feldu ale ta zere 7 na 100 popis cesty silnice 1 tridy cca 16 km mezytim je mirne stoupani asi cca 1 km a par zatacek ale ucpana neni da se jet krasne 90 pote prijde sjezd na 2 proudou dalnici kde pojedu 19 km po rovine je volna a neni ucpana a hned vedle dalnice je moje prace. schanim auto co bude zrat malo na tuhle trasu a abych se vesel do 15-20 000
myslel jsem na daewoo matiz ale slysel jsem ze ty auta jsou poruchovy a nektery zerou malo a nektery prej pres 7 litru a dal nevim jake auto poradite? pouze na tyto cesty a aby nebyly drahe dily na tyto auta.
Já chtít auto s touto spotřebou tak bych hledal cokoliv od PSA s dehtem (od AX-Saxo-106 s motorem 1,4 or 1,5D,nebo větší 205,309,405, ZX,BX,Xsara,xantia(poslední převládá spíš TD)) a spíše teda hladký dýzl (atmosféricky plněný) pkd možno čerpadlo Bosch nebot papká i RO! I když možná jakékoliv malé auto AX-Saxo...Matiz,seicento atd s benzínem 0,9 max 1,2l by mohlo snad spotřebou vyhovět také.
doplněno 13.08.14 20:34:To Jinx-pravda,i když 205 se dělal až do 2000.ale pkd se seženou v dobrém stavu,to moje "umřelo" díky mé blbosti-motor přežil 2 auta a ve třetím odešle po najetí milionu se spotřebou 5litrů oleje-neodešelo čerpadlo! fouklo těsnění a ..
jeste bych se chtel zeptat zda bych se vesel s 2000 na 18 sichet s tim matizem jezdil bych sam a 10 km od zamestnani mam k dispozici tank ono kde stoji benzin 34 kc myslite si ze by se vyplatilo tam jezdit tankovat? jinak u nas ve meste beno 36,90
No při ceně 34Kč/L by si musel mít spotřebu 4,6L a myslím že ti ten matiz veme o něco víc. Jak tak koukám tam je spotřeba okolo 5,2L/100km takže by si byl něco málo přes ty dva tisíce.
kdo psal přestavovat felfu na lpg? to chce sehnat už přestavěnou v dobrým stavu.. U matise počítej spotřebu spíš větší než těch 5,2L.. když už, tak nějakej starej klasickej diesel.. Citroen AX, opel corsa atd..
HAHAHA som sa dobre zasmial.Že kúpiť prestavanú v dobrom stave...kto by to predaval keď na tom jazdí za polovinu že?To dá rozum snáď že to predá až keď sa to se.e.Ja na tvojom mieste ju prestaviam na LPG,zistím koľko ľudí dochádza z môjho smeru a tí to zaplatia (viď moj prípad-dochádzam 38 kmx2 denne).Za týždeň mi dajú 2 baby 30 euro (každá 15),lebo pochopili,že keď budú sami 2 dochádzať na P206 je to pre nich drahé vozenie.
doplněno 13.08.14 09:41:Bavíme sa o autách? Lebo matiz nieje auto
Daewoo Matiz má dle Spritmonitor průměrnou spotřebu 6,63l na 100km. (tyto hodnoty vycházejí ze skutečných spotřeb a né jedna paní povídala)
Škoda Felicia benzín (všechny, včetně 1.6, která má vyšší spotřebu než 1.3 a "kazí"průměr) má dle Spritmonitor 7,14l na 100km
Takže pokuď vyměníš feldu za matize, tak měsíčně ušetříš na palivu 218Kč. Při první opravě, ale hned poznáš, že na Matize jsou všechny díly o něco dražší. Proto neušetříš vůbec nic.
A nad takouto variantou si nerozmýšlal?
Dajme tomu lebo:máš to za 300e ,Prehodíš LPG-zaplatíš servis,dáš zapísať to je 100e,STK,EK 60e a zostane ti mrte ND,poprípade môžeš rozpredať,
doplněno 13.08.14 10:31:S ohľadom na tie ekosrandičky u vás v ČR je to možno nevýhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.