Dobrý den, dnes jsem jel na dálnici a docela pršelo. Auto začlo lítat z jedné strany na druhou. V rukách jsem citíl jak volant uhýbá. Tak jsem sjel z dálnice a najednou aji brzdový pedál začal strašně vibrovat a jakoby se přizvedával. Pak se rozsvítila kontrolka abs a vše zmizelo. Dojel jsem asi 50km a nic to už neudělalo. Kontrolka svítila i v minulosti, ale tohle se nestalo. Nevíte co to může být za příčinu? Může to být tím abs?Auto je stará octavia tdi, 81kw, rok 97.Děkuji za Váš čas.
co jsem koukal na foru, tak nejčastější problémy s ABS jsou vadná čidla u kol, vadný motor?čerpadlo? ABS, ale nerozumím tomu, je to jen laická odpověď, zkusil bych se poptat mechanika popř. přímo v servise
Teoreticky je možné, že je to normální jev, nikdy jsem se s tím nesetkal, třeba máte sjetá kola, která prokluzovala na mokré vozovce a tak začalo spínat ABS?
me to delalo blbnujici cidlo abs , nekdy jsem mel strach , ze nedobrzdim , nebot auto jelo , bylo sucho a pri brzdeni si auto myslelo , ze jedno kolo jiz jde do smyku a poustelo brzdu... zadna sranda. Hod to na diagnostiku a ta ti ukaze primo ktere cidlo je treba vymenit.
Děkuji za rady. Příští týden jedu na diagnostiku, tak uvidím.
asd*
při tom plavání po dálnici - jaká byla rychlost? Jaké přední pneu - typ, rozměr, výška vzorku (kraje, střed), stáří, tlak v pneu? A jaká vrstva vody byla na dálnici - jen vlhko, tenká vrstva, louže v kolejích atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.