Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia tdi - abs

Od: ondrah* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, dnes jsem jel na dálnici a docela pršelo. Auto začlo lítat z jedné strany na druhou. V rukách jsem citíl jak volant uhýbá. Tak jsem sjel z dálnice a najednou aji brzdový pedál začal strašně vibrovat a jakoby se přizvedával. Pak se rozsvítila kontrolka abs a vše zmizelo. Dojel jsem asi 50km a nic to už neudělalo. Kontrolka svítila i v minulosti, ale tohle se nestalo. Nevíte co to může být za příčinu? Může to být tím abs?Auto je stará octavia tdi, 81kw, rok 97.Děkuji za Váš čas.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

forum.skodahome.cz/...

není to toto?

doplněno 12.08.14 15:31:

co jsem koukal na foru, tak nejčastější problémy s ABS jsou vadná čidla u kol, vadný motor?čerpadlo? ABS, ale nerozumím tomu, je to jen laická odpověď, zkusil bych se poptat mechanika popř. přímo v servise

Teoreticky je možné, že je to normální jev, nikdy jsem se s tím nesetkal, třeba máte sjetá kola, která prokluzovala na mokré vozovce a tak začalo spínat ABS?

doplněno 12.08.14 15:33:

forum.skodahome.cz/...

tuning-forum.org/...

hodnocení

0x

me to delalo blbnujici cidlo abs , nekdy jsem mel strach , ze nedobrzdim , nebot auto jelo , bylo sucho a pri brzdeni si auto myslelo , ze jedno kolo jiz jde do smyku a poustelo brzdu... zadna sranda. Hod to na diagnostiku a ta ti ukaze primo ktere cidlo je treba vymenit.

meart*
hodnocení

0x
Neplaval jste? Mohla byt klidne tahla kaluz a i 1 cm hloubky staci na aquaplaning. Pri horsich gumach...
asd*

jj, to první vypadá na aquaplanning a to druhý na čidlo ABS...

ondrah*
hodnocení

Děkuji za rady. Příští týden jedu na diagnostiku, tak uvidím.

asd*

při tom plavání po dálnici - jaká byla rychlost? Jaké přední pneu - typ, rozměr, výška vzorku (kraje, střed), stáří, tlak v pneu? A jaká vrstva vody byla na dálnici - jen vlhko, tenká vrstva, louže v kolejích atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]