Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych si malinko vyladit káru a zajímá mě, jestli si můžu na čelní sklo na levou stranu nápis.
Nápis by byl přes celou levou stranu a široký asi 5 čísel.
Zájímá mě, jestli bych tím porušil nějaké předpisy. Nebo, jestli bych prošel technickou.
Díky
ustanovení § 34 odst. 3 vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb., v posledním znění, "... v zorném poli řidiče nesmí být umístěny žádné předměty, které by omezovaly výhled řidiče všemi směry...
Takže ne! Samolepky jsou rovněž předmět.
bussi, Vy jste asi vyjímka, co zná všechny předpisy, ale kvůli tomu, že jiný neznají všechno jim nemusíte sdělovat slova jako stupidní..
Nebo Vám to dělá radost, když můžete sdělit stále dokola.."neznáte zákon, tak se to naučte?"
Hezký den..
Zdravím, pravdou je, že může být mírnější, ale spousta věcí se dá jaksi vytušit už podle toho, co je vidět na silnicích.
Jinak zajímat se o vyhlášky a předpisy je věc krásná (sám mám k tomu blízko), ale tohle už je na homologační předpisy EHK a ES, který každý po ruce nemá, nebo nejsou dostupné a pokud ano, tak většinou v angličtině. Musím teda dát za pravdu panu Cukráři, že každý nemůže vidět vše. Mně třeba není známé dost věcí ze stavební vědy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.