Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdražení povinného ručení

Od: jarin112 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.

Dnes mi přišla od Kooperativy nová zelená karta s údaji o další platbě, kde je mimo jiné i napsáno, že z těch a těch důvodů jsou nutni navýšit povinné ručení.

Splatnost mám ke dni 22.10.2014

Žádnou nehodu jsem neměl.

Vlastním: Š. Fabii Combi 1,9 TDI 74 kw, r.v. 1988, bydliště okres Mladá Boleslav.

Chtějí po mě nyní 3.724 Kč, což mi už přijde docela dost - vždycky jsem platil lehce nad 3 tisíce. Je to pojišťovna Kooperativa.

Co myslíte, mám se bránit? Jaký zvolit postup? Nechat si to líbit a zaplatit?

Co byste mi poradili?

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

2x

A byl jste tak příčinlivý a prvně si ty důvody přečetl? Povinko zdražovalo celkem plošně a bránit se? Jako jak? Že jim napíšete bububu tytyty mně se to nelíbí? Spíš si rozmyslete koho volíte a jak moc velké hovadiny vámi volený zástupce díky hlasování pronesl v život.

Jedinou možností, kterou máte je změna pojišťovny. Kalkulátorů jsou na netu 4 zadky tak hledejte a počítejte.

stonek*
hodnocení

1x

Dlouhodobě stoupá průměrná cena automobilu (nemalý vliv má ekodaň) a tím i náklady na opravy, povinné ručení budou chtě nechtě muset zdražit všichni. Zatím je trend držet cenu protože na to lidi slyší a spousta pojišťoven je drží na hranici rentability, je tedy možnost že pořídíte jinde (výrazně) levněji.

repkin*
hodnocení

1x

1) Fabie se v roce 1988 určitě nevyráběla, asi jste měl na mysli 1998

2) já na Fabii 1,4 MPI, 44 kW, r.v. 2000 platil cca 4,100,-Kč u Český (a to jsem měl 50% slevu za bonusy od otce)

3) nyní jsem své "nové" auto nechal napsat na otce (u ČP zvládne až tři auta s jeho bonusem), takže jsem to mohl mít za cca 2.500,-Kč i s odtahem, nyní to mám za 4.000,- kdy v tom je ještě navíc proti krádeži a živlu do 100.000,- s 1% (min. 1.000,- /v podstatě i max.) spoluúčastí, takže tomu říkám luxus :)

doplněno 12.08.14 06:30:

Jak píšou ostatní, zdražovalo se ještě všude, kdyby jste neměl bonusy, platil by jste tak 7-8.000,-Kč, takže buďte rád za polovinu, ty bonusy jsou ústupek ze stran pojišťoven, byla by sranda, kdyby to všem napálili v plné výši. Vláda se vymlouvala, že to bude na příspěvky pro integrovaný záchranný sbor (na nová vozidla apod.) tak jsem zvědavý, kolik peněz z toho tam fakticky půjde ... 0.000 nic ... hlavně že si zas někdo za Prahou postavý pěknou vilku, že

doplněno 12.08.14 10:10:

Milane díky, ani tak to není rada jako spíše osobní zkušenost.

Ještě mne napadlo napsat auto na dědu/babičku nebo někoho jiného v rodině, kdo má ZTP, pak jsou levnější i další věci a v případě, že je taková osoba v autě, tak se na vás potom nevztahují nějaké další ustanovení jako např. zákaz stání, dálniční známka apod. Ale o tom blíže a hlavně přesně poradí ti, co to tak mají, popř. co vědí, kde v zákoně to vyčíst.

repkine, bod za podrobné čtení otázky.. a za radu

buss
hodnocení

1x

Co myslíte, mám se bránit? Jaký zvolit postup? Nechat si to líbit a zaplatit? Bránit čemu (ale šlo by to, jít k soudu)? Jak se budete bránit zdražování potravin aj? Zdražují všichni, náklady stoupají. Hledat levnější, smlouvat. Dyť není povinnost mít auto.

stirecek*
hodnocení

0x

Zdražují všichni. I mně zdražili, ale dostal jsem slevu, takže to vyjde tak nastejno jak loni.

hodnocení

0x

Jarine,

vše je jen o vyjednávání. Jak píšou kolegové, zkuste porovnávače na internetu, vyplníte telefon a určitě se někdo ozve. Pak můžete ještě licitovat. Já jsme pro synka vyjednával pojištění Punto, nabíkdy po internetu od 2800 do 4500Kč. Po zavolání šla cena dolů až na 1880Kč, ale s určitými podmínkami. Ty se mi nelíbili, tak to zůstalo u kooperativy za 2010Kč.

Moje Fabia, rv.2005, 1,4 79kw, roční pojistné 1200Kč. Má to někdo levnější, abych se přiučil?

doplněno 12.08.14 12:12:

Omlouvám se, za nepřesnost.. synek má Leona asi 81 kW, a já 74. Jelikož jsem to prve nevěděl přesně, tak jsem o způměroval. Omlouvám se, opravdu to je 74 kW.

Ale cena dobrá co?

elapy

Fábia 1,4 79kw neexistuje.

repkin*

Možná měl na mysli 74kW (popř. tam má chip)

cs.wikipedia.org/...

Nevím jak u jiných, ale u 1.4MPI se dá 44kW předělat když se použije sání, svody a snad i zpětná klapka z 50kW, ale co bude výsledkem, jestli 50kW nebo něco mezi 44-50 to asi nikdo ještě nespočítal :)

doplněno 12.08.14 10:19:

Mně by se moc líbila OIII RS sedan v modré nebo zelené barvě *srdce*

autoforum.cz/...

doplněno 12.08.14 10:20:

ne zpětná klapka, vačka (sice nevím, co to je, připomíná mi to mačka :D ) něco v motorovém prostoru, tomu už moc neorzumím *hi*

hodnocení

0x

taky mi pojišťovna neustále zvedala pojistku...poptal jsem se kolegů v práci,hledal na netu...a šel a pojistku zrušil/samozřejmě nesmite prošvihnout termín výpovědi/kroutili se jak hadi a nabízeli slevu..ale výsledek je ten že z pomalu 5000 Kč platím teď u ČSOB 2004 Kč za Seat Toledo 1,9 TDI r.v.2000 mám dojem že má 84 KW...a u AXY za Golfa 1549 Kč ale ten je už hodně stary...ještě myslím pojišťovny také přihlížeji k tomu kolik máte let..

meart*
hodnocení

0x

Stejny problem jsem resil pred dvema mesici. V dane lhute myslim 6 tydnu pred skoncenim/prodlouzenim poj. obdobi jsem zasel na pojistovnu, pojisteni zrusil k tomu a tomu datu. Mezitim jsem si sjednal u jine pojistovny vyhodnejsi pojisteni.

helenab*
hodnocení

0x

Radím určitě se informovat u jiných pojišťoven a jsem si jistá, že najdete levnější řešení...já to tak udělala divila jsem se !?

takjan*

Na netu je přece srovnání všech pojišťoven. Najdu, pošlu, mám nejlepší. Tohle mi Koop. provedla loni. Okamžitě jsem dal výpověď, ještě mi zaplatili čelní sklo a bylo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]