Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapičky vody za světly, vysuší se?

Od: anonym12345678 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

-mám možná stupidní dotaz, ale k věci, byla jsem na renovaci světel včera. A za předními plexi jsou docela dost kapičky vody (nikdy předtím to tak nedělalo, to bude asi tím, že se sundala taková guma co tam byla, ted už je zase zpět). Jde mi o to jestli se to časem vypaří? (za jak dlouho asi)

Děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

samo ne...je zapotřebí "odvětrat"...

2kedar*
hodnocení

1x

Moje děti mě kdysi bavily tím, že říkaly... "To samo.!" ... (se pokazilo) :)

Samo se nikdy nic...

Musíte to rozebrat, vyndat žárovky z patice a vysušit fénem.

Zrovna minulý týden jsem to dělal, jelikož tam napadaly kroupy a ty si poradily i s tou gumou. :(

hujer123*

U nových aut se do nepoškozeného reflektoru může voda dostat jedině zezadu otvorem pro výměnu žárovek. a tam se zase nedostanou kroupy ani déšť. A tazatelka píše o plastových reflektorech, takže žádný veterán s gumovým těsněním. Maximálně bych pro urychlení vysušení sundal víčka na výměnu žárovek. A jestli je reflektor nějak poškozen, při nejbližším lijáku tam má vodu zpátky.

trtr

Zdravím, nejlépe je zajet k opraváři, že tam nechal vodu a při té příležistosti zkontrolovat těsnost. Auto bych nechal při dešti venku a kontroloval i pouhé zamlžení, v obojím případě závada. Pravda, něco žárovky či výbojky teplem vysuší, ale přítomnost větší vlhkosti vede k předčasné degradaci parabol.

P.S.: Některá vozidla mají tuto vlastnost k průniku vody a vlhkosti již výrobně danou, např. nepovedená světla Octávií, mlhovky Fábií atd.

2kedar*

Mám "veterána" Formana. S tím, že jsem přijel domů po noční a jelikož bylo nádherné počasí, tak jsem u něj nechal otevřené okna, dveře, kufr... a pak, když jsem po noční spinkal, přišla z nenadání průtrž mračen s kroupama. V momentě, kdy mě to probudilo, už bylo v autě akvárium... Co s tím pak chcete dělat.? :(

hujer123*

I ve světlech? Co s tím? Vysušit. Vyndat z interiéru co jde a sušit. Pak je ještě další možnost, vykašlat se na to a sešrotovat.

oldfor*
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě se zítra vraťte za člověkem, co Vám je renovoval, ať vnitřek vysuší. (Jako reklamaci práce. Tedy zdarma.)

Je to uzavřený prostor, kam se nesmí dostat voda, tedy se nedostane ani ven a může tam dojít ke korozi např. kovových částí žárovky. Dále může docházet díky nim k jinému- špatnému lomu světla.

Mějte se.

doplněno 11.08.14 19:33:

Pokud jste s odpovědí spokojená, ohodnoťe ji prosím. :)

hujer123*
hodnocení

0x

Pokud tam nebude dále zatékat, tak se vysuší. Nechte to někde na sluníčku nebo to projeďte na delší trase. Když máme to povinné denní svícení, teplo od žárovky tomu pomůže( pokud tedy nemáte nějaká jiná denní světla s malým výkonem (LED) nebo mimo hlavní reflektor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]