Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vezmu problém tak jak je.
Koncem roku 2010 jsem zakoupil vůz, který jsem na sebe nezaregistroval a zůstal až doposud v tzv. polopřevodu.
Auto bych teď rád prodal a rád bych věděl, zda bude s přepisem na nového majitele v souvislosti s nezaregistrováním v minulosti na mou osobu problém?
Mám malý i velký TP (v něm evidován předchozí majitel).
Dále bych rád věděl, zda je potřeba abych šel přepis s novým majitelem řešit i já a to v místě jeho TB, nebo je zapotřebí přepis řešit v TB majitele předchozího?
Shrnutí:
Pan A prodal auto panu B, ten ho nezaregistroval a rád by prodal auto panu C. Bude mít pan C problém s přihlášením na sebe? A pokud ano, co se má udělat proto aby problém pominul.
Děkuji za odpověď
Pokud prohledáš poradnu,nalezneš hejno odpovědí! Pán B musí dát plnou moc panu C nebo v jednom kroku dohlásit na sebe a odhlásit na C (DOHLÁSIT ne DOREGISTROVAT!)
doplněno 10.08.14 21:59:Velký -registruje se nové auto při koupi v autosalonu nebo dovozové po proběhnutí všech formalit . Když já,Vy nebo kdokoliv jiný prodá auto na CZ dokladech,tak toto je REGISTROVANÉ= je zapsáno v registru motorových vozidel . Prodejce auta se odhlásí a kupec dohlásí !
doplněno 10.08.14 22:01:To Ujendys-nezaáleží až tak na roku výroby,ale spíše na tom jak z výroby plní normy ohledně emisí!
Hlavně záleží co je v TP jaká norma.
Ideální je, zavolat si, zajít tam, kde je auto registrované a tento dotaz jim položit, každý úřad se postupem bohužel lišíí. Uši netrhají. Ano, najlepčí je to udělat hned s kupcem, protože pak odjíždí, jen si domluvit co s pojistkou. Co je TB?
doplněno 10.08.14 22:20:Tak TB neníí, máme trvalý pobyt (vizte OP). Registruje ten, co koupil.
TB = trvalé bydliště
Tzn. pokud jsem auto na sebe ještě neregistroval (nevím, zda má zaplacenou ekodań), tak ho budu muset na sebe doregistrovat? Není možné registrovat hned na nového majitele,kterému auto prodám? Plus budeme muset oba tam, kde bylo registrováno původně? Jsme každý z jiného města a auto bylo zakoupeno taktéž úplně jinde než máme bydliště.
Vy máte 2 možnosti jak jsem psal nahoře- budto za A) na sebe DOHLÁSÍTE a v tom současném kroku ODHLÁSÍTE nebo za B) s kupujícím se sejdete na příslušném úřadu a Kupec se dohlísí s Vámi abvyste nemusel psát plnou moc!
já když loni přihlašoval vozidlo na sebe se stejným "symptomem", tak mi jako osobě C stačilo nějaké čestné prohlášení ( psané na papíře s podpisem) od osoby B, že dál nehodlá vozidlo provozovat, a kupní smlouva s onou osobou B. Tohle na evidenci vozidel vyžadovali, já to měl, poté bez problému na mě auto přihlásili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.