Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stabilizační tyčky

Od: punker* odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Mám malou vůli v jedné tyčce stabilizátoru (budu obě měnit),může to mít vliv na třepání volantu kolem 120km/h až asi 140km/h? nebo mám hledat závadu ještě jinde...např vyvážení kol a podobně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemyslím si, že by vůle na stabilizátoru zapříčinila vibrace volantu. Ten stabilizátor má jinou funkci - omezuje naklánění karoserie auta v zatáčkách. To co popisujete bych spíše opravdu připisoval nevývaze některého předního kola a pod.

erikch*
...obecné asi takhle-celej podvozek je komplex mnoha pohybujících se součásti pevnostem spocitane na nějakou zátěž,ve chvíli kdy jedna jediná "povolí" jsou o to víc namáhány ostatní...prosté jakmile začne na podvozku něco klepat,cvakat apod.je nacase důkladná kontrola kde co a jak na zvedaku-tim si usetrite spoustu peněz...vibrovat muže x věci,ale vyvážena kola jsou prvním a zásadním předpokladem...

hodnocení

0x

spíš než tyčky bud čep řízení nebo spodní čep nebo jak už někdo psal špatně vyvážený kolo

špatný tyčky stabilizátoru bud klepou nebo pokud sou vyrezlý vržou

punker*
hodnocení

Tak čepy jsou všechny OK,na technický mi zjistili jen špatný stabilizační tyčky a ty nevržou,ani neklepou...nechám zkontrolovat ty kola :)

trtr

Zdavím, nechte to zkontrolovat a pokud to nepomůže, tak se podívejte na silentbloky ramen (nemusí být utržené, ale stačí jen popraskané či unavené) a také na uložení řízení, to je takové v gumových pouzdrech (toto má vliv také na vůli v řízení, tak zkuste jak jste na tom).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]