Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jednoduše zrušit pojistku?

Od: ujendys* odpovědí: 9 změna:

já postup rušení povinného ručení dobře znám ale ted poprvé mám auto kde nefiguruju jako vlastník a provozovatel vozidla ale jsem pouze pojistník a proto se ptám,můžu v tomto případě zrušit pojistku zedne na den?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
...oficiálně ne,ale praxe je následující a se poste si kup.smlouvu(např.obchodní či živnostenský rejstřík) dojdete na pobočku své pojišťovny a pojistku "z důvodu prodeje" zruste...az vas pojišťovna cca.po 14 dnech osloví ze nedošlo k převodu v registru,písemné odpovite ze to na faktické změně nemá vliv a ze pokud budou trvat na pokračovaní pojistky budete nucen věc medializován z důvodu elementární neznalosti platné legislativy zaměstnanců pojišťovny,poněvadž vlastnictví vozidle vymezuje mezi fyz.osobami jen a pouze kupní smlouva nikoli registr vozidel...

asd*
hodnocení

0x

Zrušit pojistku můžete podle pojistných podmínek a zákona o pov. ručení, tj. zrušit ihned můžete při změně majitele, uložení do depozitu nebo dohodou (ta asi neprojde)

ujendys*
hodnocení

ptám se proto,protože jsem koupil auto kde některak nefiguruju jen je na mě napsaná nová pojistka ale jak postupovat až budu jednou prodávat auto dál jak zruším pojistku když nebudu při prodeji auto odhlašovat na nového majitele auta a navíc od nového roku kolonka odhláška nebude existovat a nebo to udělám jako to udělal člověk od kterýho jsem auto koupil,nesepsaly jsme žádnou smlouvu jen mi dal velký,malý tp a já jsem si to pojistil a vesele jezdim,to samí můžu udělat při prodeji i já nic mi nebrání a kdyby hořelo tak auto na sebe napíšu protože má eko placené

asd*

Majitele určuje kupní smlouva, ta může být i ústní. Pojišťovně jen oznámíte změnu majitele. Občas se cukaj, ale při změně majitele ukončit musí - to je ze zákona.

ujendys..

já postup rušení povinného ručení dobře znám

pokud postup znáte, nač se ptáte? Pojistku zrušíte přesně podle zákona..a je jedno kdo je napsán v techničáku.

Normálně jim sdělíte důvod ukončení smlouvy..

co je za konkrétní problém?

ujendys*
hodnocení

vždy když jsem ukončoval pojistku chtěla vidět pojištovna velký tp aby se ujistila že už auto není moje není pravda že jim stačí kupní smlouva protože tu si může sesmolit kdo chce a ptám se můžu odhlásit auto na někoho jiného když nejsem vůbec zapsanej ve velkém tp?

asd*

Odhlásit nemůžete, nejdřív by jste musel přihlásit na sebe. Přihlásí si to nový majitel.

A řidičák vaší babičky pojišťovna vidět nechce? Určitě by jste pro něj hned běžel... Pojišťovně oznámíte změnu vlastníka, velký TP jí ukazovat nemusíte - vlastníka určuje kupní smlouva, ne zápis v registru.

Co to teda máte za pojištovny když to chtějí vidět v TP?

1.Po mne NIKDY nechtěli vidět TP-stačilo sdělit prodej či zrušení.

2.Nikde v podmínkách není u žádné pojištovny že při rušení PR musí dodat TP s odhláškou!

Jednoduše jsem jim sdělil : toho a toho dne jsem prodal vozidlo,číslo smlouvy XXXXXXXXXXXXXXXX ,případný přeplatek smlouvy odešlete na účet XXXXXXXXXXXX

Hotov a nic více,Ještě jsem po nich požadoval doklad o bezeškodním průběhu.Samozřejmě že ne doslova ale s patřičnou úpravou!

ujendys*
hodnocení

řidičák mojí babičky vidět nepotřebovali ale kupní smlouva jim opravdu nestačila byla to generali ale i jiné vždy chtěli vidět kdo v registru figuruje nemám potřebu si tady vymýšlet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]