Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fichtl se moc hřeje

Od: rskrys* odpovědí: 6 změna:

Můj fichtl se mi už po krátké době hodně zahřeje a pak netáhne, nevím čím to je :) a když zařadím za 3 tak klesaj rychle otáčky i když jedu z kopce nevíte jak to vyřešit? :)

Předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

řekl bych že se přidírá a že to bude chtít více oleje do benzínu leješ M2T?

hodnocení

0x

jak píše @dabel, chudá směs, ucpaný výfuk ...

hodnocení

0x

Může být zakarbonovaná hlava válce - sundat, kdyžtak vyčistit. Možná už jsou v háji kroužky a motor nemá kompresi. Špatně nastavený předstih/odtrh, moc chudá směs, málo oleje v benzínu. Osobně dávám do dvoutaktu 1:25 plnou syntetiku motul a nemám problém - syntetika nezpůsobuje zakarbonování jako šmejd M2T a mazivost je o řád jinde. Taky nekouří. Můžeš taky zkusit zkontrolovat/vyčistit/vyměnit svíčku.

asd*
hodnocení

0x

Taky bych tipnul přidírání. A pozor na změnu oleje, pokud jsou v motoru karbony (M2T), tak moderní olej je rychle rozpustí, vznikne brusná pasta a motor může jít do kytek.

rskrys*
hodnocení

olejem to nebude, protože mi kape z výfuku, tak jsem sundal hlavu, vyčistil ji, vyčistil i výfuk ale přestalo to úplně házet jiskru a sem tam něco klepne v motoru, hejbání s kladívkem nepomohlo a s fajfkou problém není.

nevíte co mam dělat?

k tý jiskře stačí aby se ti nák poškodila ta umělohmotná podložka co odizolovává kladívko a kondenzátor od kostry a je vymalováno,nebo ti mohl upadnout drát z napájecí cívky,nebo ti upadl drát na indukční cívce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]