Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nepojízdného vozu

Od: robi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám starou A6 toho času nepojízdnou. Před měsícem se mi porouchala ( je tam závada na klikovce), protože je to poměrně nákladná oprava, rozhodl jsem se to auto prodat za nějakých 15 tisíc (takříkajíc na ND). Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe formulovat kupní smlouvu, abych do budoucna nemusel řešit následné reklamace stran "skrytých vad" Auto bude pro zpojízdnění a následnou novou STK potřebovat větší investice než dát dohromady pouze klikovku, ale o konkrétních závadách v současné době nevím. S použitím formulace "jak stojí a leží", bych se z odpovědnosti za další zjištěné vady asi nezbavil,že? Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nemůžete kupce omezovat tím, že vozidlo prodáte jen na díly...sice to lidi píšou, ale to je nepřípustné. Rohlíky si taky nekupujete jen na strouhánku..

Do smlouvy napíšete že vozidlo je nepojízdné, bez dílů motoru, celkově silně opotřebené prorezlé, neschopné provozu...

buss
hodnocení

1x

S použitím formulace "jak stojí a leží" toto nelze použít, vizte OZ.

erikch*
...no upřímné sice nevím jak moc je Vase A6 stara,ale reálné plné pojízdná A6 do konce milénia se prodává pravé za tech 15 000,-...takže bych neočekával zas tak reálné podobnou cenu za soubor ND s motorem k.o...no a smlouva-zadne kličky,v jednoduchosti je síla, normálně to a to auto ve stavu nepojizdnem z avada zřejmé motoru...a víc bych tam krom data místa prodeje a zúčastněných stran nepsal...

hodnocení

0x

napiš že vozidlo prodáváš na náhradní díly a že neručíš za žádné vady na vozidle a víc bych si stim hlavu nelámal

moto*
hodnocení

0x

No napsat že prodávané auto má vadný motor s vadou klikového hřídele a není co řešit. A také formulku, že kupující byl seznámen se stavem nepojízdného vozu.

Dle mého skromného názoru je to pro nějakou další reklamaci ze strany kupce neprůchodné.

doplněno 07.08.14 10:01:

dabel: pokud chce kupující vozidlo přihlásit a nechce hned zase rušit, tak ta definice "na náhradní díly" není moc vhodná pro účel přihlašování
tím netvrdím, že nepůjde přihlásit, úředník se ale může divit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]