Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi poradit,mám Punto z roku 2000 a mám velkou spotřebu až 10l/100,ve městě,venku tak 7l.
Už jsem měnil svíčky,kabely a lil do nádrže přípravek na vyčistění vstřiků.Prý to může být i lambda sonda a katalyzátor?
Začal bych lambda sondou - špatně vyhodnotí spaliny a řídicí jednotka nastavuje bohatou směs...
No,to je dobrá rada.Kolik ta lambda sonda stojí a mohu si ji vyměnit sám,nebo to musí do servisu?
Děkuji.
Spíš servis, ten by měl poznat jestli je vadná nebo ne, aby se neměnila zbytečně... Může to být i termostat - motor se neohřeje a furt to jede na "sytič"
Těch 10lit.ve městě je normální(když víc stojíte jak jedete) a 7 venku no záleží na stylu jízdy.Dá se jet i za 6 nebo i za 12lit.
Já si to taky myslí,že to žere ve městě každému takovému autu. Jsem sice z Jihlavy,což není tak velké město.
Žere mi to pořád co ho mám už 8 let.
Zdravím, pokud odešlo čidlo teploty motoru či hlásí nějaké nesmysly, tak to může taky brát jako tank. Čidlo si můžete lehce proměřit i doma, stačí vědět kontrolního hodnoty- např. z knihy Jak na to Punto.
P.S.: Rovněž můžete zkusit někoho s diagnostikou Fiat či např. univerzální čtečkou- možná i ScanMaster ELM 327 by pomohl.
Ještě jedna věc - zkontroluj nastavení rozvodu - špatné časování taky může být příčina vysoké spotřeby.
/někde to bude možná česky.. je to 1,4 ale metoda by měla sedět - pomocí tyček nastavíš válce = kliku a vačka musí sedět značkou na kontrolní otvor.../
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.