Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor u felicie

Od: johnyss odpovědí: 2 změna:

zdravím z ničeho nic mi přestal foukat ventilator vubec nevim čim to může bejt chvilku před tim než se to stalo tak mi jakoby cvakalo někdo v pojistkovce a pršelo :D jestli mi někdo může poradit co s tím budu rád :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Hmm a o kterém ventilátoru se bavíme? O ventilátoru chladiče a nebo o ventilátoru topení?

U topení bych zkontroloval pojistky a jinak asi odporové drátky, které regulují rychlost.

U chladiče by mohlo odejít čidlo na chladiči, které ventilátor spouští

A samozřejmě se podívejte do pojistkovky jestli a případně jak moc tam je voda, ale tohle jste jistě již jako svědomitý majitel před položením dotazu zkontroloval.

hodnocení

0x

Předpokládám, že jde o ventilátor topení. U felicií je to jedna z bolestí. Nechte to vystydnout. Pojistka v pojistkové skřini by měla být ok (ale zkontrolovat) , ventilátor má vlastní tepelnou ochranu. Pokud to za studena poběží, zjistit jestli běží (alespoň chvíli) na všechny rychlosti. Pokud ano, je v háji motor ventilátoru, ohřívá tepelnou ochranu a ta za chvíli vypne. Na něm mohly odejít uhlíky, spálit se vinutí a nebo jsou přidřená ložiska. Uhlíky jsou nevýměnné, vinutí se nevyplatí opravit, snad jen ta ložiska. U naší feldy to vypadalo tak, že ložiska byly v jednom kuse s hřídelí a točily se v plášti. Motor vetilátoru je v motorovém prostoru, pod vstupem vzduchu (tedy tam, co je na kapotě mřížka. Musí se vyndat vzpěra (pokud ji máte) dát stranou baterka a na tom černým plastu jsou ocelový perka, co to drží pohromadě. Ty sundat (jsou i zezadu) a komínek vstupu sejmout. Pod ním je motor ventilátoru. Svorkovnice a reostat jsou na pravý straně tělesa (při pohledu od řidiče).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]