Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servis mě vybrakoval auto

Od: bs odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, předem vám děkuji za radu apomoc.

Měl jsem automobil a servisu. Bohužel jsem zjistil, že mě z něho vybrali dobré díly, které byli v pořádku a vůbec neměli být vyměněny. Místo nich mě dali nějaké staré. Automobil je z německa kde byl vždy v řádném servisu. Jak bych měl postupovat, kde stěžovat. V tomto ohledu jsem naprosto bez znalostí jak postupovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x
Ajajaj...tohle asi vypadá na drahou životní zkušenost a zkoušet řešit to můžete ale šance na úspěch se rovna nule...nikdy jim nedokazete ze tam byl např.místo altiku od Bosche původní Váleo..atd.atd...propriste než pojede kamkoli do servisu(pozvete si řemeslníky,necháte si zateplit dum apod.) zeptejte se svých známých,kolegu v práci apod.na jejich dobré zkušenosti...bohužel bude ještě tak generaci trvat než si všichni co dělají nějakou službu uvědomí ze tohle se fakt nedělá...

buss
hodnocení

2x

Zkuste zajít na P ČR s vyčíslenou škodou (nikoli nepatrná). Můžete to ovšem nějak prokázat? Pak to lze i řešit soudně.

asd*
hodnocení

1x

Těžko jim to dokážete. Asi jediný způsob je mít na ně páky, např. buď ukradené díly vrátí, nebo jim uděláte pakárnu s finančákem, ekologama, bezpečností práce atd, ať si vyberou jestli jim pár starých dílů stojí za ty problémy.

Trestní oznámení pro krádež - i když to bude podložené svědectvím např. předchozího servisu, tak to bude postavené na tvrzení proti tvrzení a policie to nejspíš odloží. To už spíš teď dělat že o ničem nevíde a dát jim tam auto znova - návnadu, kterou budete mít zdokumentovanou, (díly budou nenápadně označené a policie je pak u nich najde) a krádež jim pak prokážete. Ale je s tím práce a výsledek může být i to že zlodějí rupne v kouli a řachne vás tyčí...

2kedar*
hodnocení

0x

Snad jedině ČOIka. Ovšem jak dokážete, co je a co není původní je mi záhadou. :(

mopet*
hodnocení

0x
A jinak si tady klidně mohl hodit jméno servisu ať víme kde si dat pozor
asd*

To je na nic - jak ověřit že to neni konkurenční boj? Navíc i kdyby to byla pravda, tak pokud to nemá podložené důkazem tak může mít problém s pomluvou.

trtr

Zdravím, nejlepší je mít ihned po koupi pár fotek auta, jak zvenku, tak zevnitř. Pak se lépe prokazuje poškození karoserie a dalších věcí od servisu. To, že Vám vybrakovali auto je vcelku vzácné, ale ne nemožné. Možná pan majitel, či mechanik má v rodině stejné vůz a tam díly skončily a Vy máte jejich staré krámy. Pokud máte sebemenší důkaz, hned bych udělal nejdříve slušný rozruch na firmě, pak bych pohrozil obchodní inspekcí + finančákem (můžete se zmínit že tam máte dobré známé) a potom případně PČR. Samozřejmě že bych vždy například v hospodě řekl moji zkušenost, samozřejmě je-li pravdivá.

moto*

Tazatel by měl trochu přiblížit firmu kde se to stalo, tím nemyslím konkretní jméno firmy a adresu, ale zda se jedná o větší firmu, ev. značkovou či "garážovou".
Výměny dílů či komponentů se děly již za komančů v Mototechně, vím to zcela přesně a děje se stále na různých úrovních. Jak píše někdo výše, je třeba vybírat firmu na základě referencí. Podotýkám, že často kradou zaměstnanci bez vědomí majitele. Sám jsem se s tím setkal v mojí firmě. Bohužel, když jsem zasáhl, bylo to vždy složité a bruslení na tenkém ledě, páč stát je zaopatřovna spíše pro zloděje a nefachčenky a termín podnikatel má málem rovnítko zloděj. Pokud se také člověk stará o firmu, nemůže k tomu ještě dělat soukromého detektiva a sledovat co se kde ve firmě hne.
Nevím s kým jednal poškozený, pokud je to větší firma a neprovedl to sám majitel, obrátil bych se slušně asertivním způsobem přímo na něj. Jak je ostatně zde správně psáno, skandalizace se majitelé docela bojí a dá se, pokud je člověk v právu použít jako silný nástroj.

ujendys*
hodnocení

0x

nooo pěkná skušenost mě se nic podobnýho nestalo ale věřim že se to děje a asi ne ojediněle

hodnocení

0x

Rozhodně podat trestní oznámení na policii. I když se nic neprokáže a odloží to, budou mít v servisu škraloup a až okradou dalšího, už se to bude řešit pořádně. Nebo možná už na ně pár trestních oznámení leží na policii a půjdou.

Zlodějiny v servisech jsou normální, dokonce i těch značkových. Bráchův šéf si dal do značkového servisu VW vyměnit blatník na Caravelle + další věci. Oni ten blatník jen vyklepali a naúčtovali mu nový + lak + práce, no darda jako hrom. Udělal jim tam dusno, samozřejmě policii k tomu a měli z ostudy kabát. Museli mu zaplatit i odškodné. Jenomže tam to bylo jasně prokazatelné, tady to bude horší. Možná to bude chtít i nějakého soudního znalce.

Já jsem osobně na takové zloděje zatím nenarazil, ale zase jsem narazil na naprosto neschopného lempla, který mi byl dokonce doporučen. Po rozvodech a vodní pumpě mi z auta začala téct voda - když jsem to reklamoval, borec na to tak kouknul a prej "to moc neteče, takže není jasný kde to netěsní". Raději jsem to potom opravil sám. K tomu když mi auto předával tak nechal všechny šrouby a vruty jen nasazené v závitech, kdybych si toho hned nevšimnul, upadne mi za jízdy půl auta. Prej zapomněl. Dál nasadil špatně blinkr který vypadl, uchmatal celé auto šmírem a silikonem, i interiér, no prostě dobytek. Na druhou stranu, v Brně můžu doporučit 2 kvalitní servisy. V jednom jsem nechal měnit manžetu na poloose. Stálo to jen 300 a vše v pohodě. Doma bych to neměl šanci vyměnit. Ve druhém dělali bráchovi výměnu spojky, kterou v jiném servisu před tím tak podělali, že se mu za asi 500 km totálně zase vysypala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]