Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkolabuje mi auto

Od: yaris odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám problém. Matka jede na na služební cestu do Mnichova a chce si půjčit moje auto. Problém je, že je to od nás skoro 800 km, jenom po dálnici a já mám Toyotu Yaris s 1.0L benzínovým motorem. Bude mít nervy ze zkoušek a beztak pojede rychle, minimálně těch 130km/h. Mám strach, že mi to odrovná, to auto je zvyklé jezdit max 70km/h a vzdálenosti do 50km. Když se rozjedu na cca 120km/h, motor má už vysoké otáčky, spotřeba je dvojnásobná než průměr a celé auto se třepe. Mám najeto 180tis km a to je už podle mě dost na takový slabý motor, ikdyž je to Toyota.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Auto není živý tvor, nemůže být na nic "zvyklé". Je konstruováno na určitý provoz, určitou maximální rychlost a nemá nijak omezený dojezd na jednu jízdu. Naopak, dlouhé trasy autu autu škodí méně, než časté startování při krátkých jízdách. Tím, že jezdíte maximálně poloviční rychlostí, než je konstrukční rychlost auta mu nijak nepomáháte. Ani těch 180000 km není na dnešní auta nic mimořádného. Pokud budete dodržovat výrobcem doporučený styl jízdy a nebudete auto přetahovat nad meze dané výrobcem, není důvod, proč by auto mělo zkolabovat.

lalalaoaoaooao

to se teda pekne pletes ze auto si na nic nezvykne cha chaaaaaa, zkus se projet napr ve favoritu ktery mel celou dobu duchodce a jezdil do kostela a na hrbitov a pak se projed s autem co jezdilo dalnice mesto a vsechno... rozdil je hodne velkej ve prospech provozovaneho auta... ja jsem koupil pred 4 rokama feldu po duchne. Uz pri ceste z bazace jsem byl nanervyx protoze na dalnici to nejelo vic jak 110... po par dnech drezurovani se auto "roztahalo" dnes jezdi papirove (+/- dle udaju v TPco se spotreby a vmax tyce)

humbucker*

Ahoj. Magdone, mýlíš se. V tom zvykání si na rozdílný způsob ježdění. Musím souhlasit s lalalaoa...! Jako učeň jsem dva dny chodil do školy a zbylé tři až 5 do neděle jsem měl praxi na hospodářském středisku Státního statku. Vždy jsem musel po těch dvou dnech něco na traktoru opravovat. A i když se zdálo, že s ním nikdo nejezdil, poznal jsem to na tom, že byl po používání někým jiným takový líný. Motor se u něj nechtěl pořádně roztáčet a chvíli trvalo, než jsem ho zase zvyknul na můj styl provozu. To samé jsem potom zažil na vojně. I u Vejtřasek různých řidiču byly znát rozdíly v jejich používání. Rozumné vytáčení motoru určitě není na škodu. Hlavně u vysokoobrátkových motorů. Prostě, jezdíme rozdílně. Tak asi.

hodnocení

3x

neodrovná ti ho akorát ti vyžene pavouky z vejfuku a to autu jen prospěje

olaf71*
hodnocení

2x

v pohodě.aspoň Ti jarísek předvede, co v něm ještě je

asd*
hodnocení

0x

Bát se toho nemusíš, motoru to vadit nebude.

Pokud se třepe, tak nech převážit kola. Před jízdou auto zkontroluj - olej, svíčky, dobíjení, rezervu, vestu v autě, zelenou známku (do Mnichova) atd.

A jestli se o auto bojíš, tak mamce zaplať auto z půjčovny, nemusí to být ani o moc dražší - spotřeba, např. yaris pojede 8L/ 100 km, nafťák 6L/100km a tím se vyrovná půjčovné...

hodnocení

0x
s litrikem pojede tak 110 a to staci :) , bude hluk v aute jak svina. Auto neni na nic zvykle je to stroj. Aspon ti dobije baterku na full a prozene poradne palivo a vypali bordel :)
rztrz

s matizem 0,8 37kw jsem jel skoro 160 ale uz pri 120 jsem se citil znacne nejiste 135gumy a vymlacena geometrie tomu tez nepridaly a spotreba? asi jako 2,5l v benzinu :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]