Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Už aspoň 4 měsíce mě trápí neklidný volnoběh. Dnes sem zkoumal jestli motor nepřisává falešný vzduch a slyšel jsem klepání jakoby ventilů z motoru,ale spíš než z motoru to klepání šlo od sání...může to být špatný vstřikovací ventil? Ráno,nebo prostě když je motor studenej,tak to klepání je slyšet i v kabině auta. A neškodí ježdění se špatným vstřikem motoru? Za jízdy je motor klidnej a tichej.
Opel Astra G 1.6 8v 55kw (X16SZR) r.v.98
Dobrý den, pokud se vstřik poškozený, tak je samozřejmé, že to motoru nesvědčí. Pokud je opravdu slyšet klepání, tak buď je špatná ventilová vůle, nebo v motoru probíhá detonační hoření. Co se týče volnoběhu, tak může být zatuhlý motorek nastavující volnoběh. Co se týče vstřiku, můžete zkusit aplikovat do paliva například aditivum VIF či čistič vstřiku. Nejdříve je ale třeba projít případnou závadu mechanickou.
Nemáte knihu Jak na to? Je tam úplně všechno. ,
Svíčky,zapalovací káble a palivovej filtr,bylo první co sem měnil... moje diagnostika se bohužel nechce spojit s ECU ... vyblikáním závad jsem zjistil minimálně 5 chybových kodů,ale některé sem si tam zapsal určitě sám,třeba odpojením egr ventilu,odpojením lambdy,odpojením MAP senzoru,...chtěl sem vymazat chyby odpojením baterie,tak sem ji přes noc odpojil,ale závady zůstávají a to i po ujetí cca 1000km,asi se musí smazat přes diagnostiku
Co nějaká hadička podtlaku nebo odvětrání? Mě to u SPi dělala hadice odvětrání nádrže (byla spuchřelá v ohybu). Když jsem jí odpojil a odvětrání udělal jako na verzi s karbem (Favorit - hadička volně u zadní nápravy), tak se volnoběh uklidnil a stojí a má pravidelný chod skoro jako elektromotor
Lambda na diag. ukazuje hodnoty?
doplněno 06.08.14 21:31:U nádrže už to není tak horké. Hadice odvětrání a vyrovnání tlaku nemají takový vliv na chod motoru. To spíš při nalévání (tankování) nádrže nebo dlouhá jízda, kdy vlivem podtlaku při špatných hadicích palivo přestane téct i když je v nádrži paliva dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.