Nejste přihlášen/a.
Moped Korado nebo Ankur. Nebo něco se čtyřtaktním motorem Honda Monkey v pořadí: Gizmo, Betka, Kentoya Twin Cup.
doplněno 04.08.14 23:06:reguiet: to je blbina, co by teprve měli říkat cyklisté?
já mám motorek několik a na padesátce běžně jezdím a jsem již dospělý, nevidim jediný rozumný důvod proč bych měl svinit ovzduší a ničit přirodu za pěkného počasí s nějakou plechovkou která žere 5x tolik co můj malý motocykl, no a ve městě absolutně nejlepší vozidlo, jen musím koukat do zrcátek a dávat majzla aby mne nějaký trouba v plechovce nesejmul
novada: kilo s osmdesátkovým válcem je kravina, to by jsi ani nezabrzdil, s chroustem tak max 80. Mám zdravý motor 90 a na tacho mám také kilo a radar ukazuje 70.
Cagivu supercity 50 je libová motorka. Otázkou ovšem je, sehnat ji v dobrém stavu bez dalších investic do údržby. Obecně se na Cagivu hůře shání díly a jsou drahé.
doplněno 05.08.14 08:20:Megacruiser: Jawu panelku už sbíraji sběratelé, je předražená a žere 2x tolik co třeba Betka a než dělat generálku motoru, za ty peníze je nový motor do Betky. A k tomu je to těžká kráva. No a vyhoněnou Kawu už teprve ne i když souhlasím, že je to zajimavá motorka. Ostatně, dotaz byl jasný, něco na béčko mimo skútru. Co je za cca 10k nejlepší jsou Gizma 4T. Jenže těch je v inzercích jako šafránu páč se jich nikdo nezbavuje a nebo jsou hned prodané. Na druhou řadu bych dal Betku. Za cca 1500,- + montáž se dá pořídit větší válec, nic to nežere a vše je dostupné. Prodávám je leta a neznám odejitý motor. Prakticky jediná závada byly praskající dráty v kolech, je třeba je hlídat a dotahovat. Nové Betky mají už litá, takže jíž bez problému.
Béčko je primárně na auto. Proč si neudělat A? Zase tak drahé to není. S B skupinou fakt jedině skůtr s variátorem nebo nějakou 50, třeba Dandynu. Ale to prostě nepojede. Se skupinou A se dá koupit třeba Jawa 250 panelka, ta žere při rozumné jízdě skoro jako ten moped. Nebo potom nějaké starší japonské motorky, třeba taková GPZ 305 belt drive taky skoro nežere, stojí málo a přitom zajímavě vypadá.
Koukni do ŘP, zda tam náhodou nemáš A1 s harmonizákem 150. Pak si můžeš pořídit Simson nebo Pionýr.
Jinak máš AM a to jsou motorky 45km/h a 50ccm (Korado,Babetta,...)
A nebo do 125ccm, ale s automatickou převodovkou (nové skůtry)
Udělej si A1. V Praze se ti to bude hodit něž jezdit na Babetách i když nemusí to být špatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.