Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vím že motory se vstřikováním při brždění motorem vypínají vstřikovače a tudíž při brždění motorem je okamžitá spotřeba 0l/100km...to jsem se díval i podle diagnostiky,protože to auto palubní PC nemá. Ale teď mám jiné auto,které má jednobodové vstřikování...vypíná se vstřikování i u motorů s jedním vstřikem?
Konkrétně se jedná o opel astra g 1.6 55kw ale myslím že to bude stejný jako třeba u felicie s jednobodem
Škoda Favorit systém Bosch MonoMotronic SPi dle diagnostiky délka vstřiku 0.0ms vypíná vstřikovač i při deceleraci z vysokých otáček na volnoběh při stání na místě. Z kopce samosebou taky.
Jestli to dělá i Ecotec? Asi jo
A ECU jaká? Jestli Bosch, tak to zavírá vstřik určitě
@jmhad Jj, měkce to doběhne bez zhoupnutí
Já jsem zase slyšel a ověřil si pravý opak. Palubní počítač sice ukazuje 0, ale stejně do motoru pořád nějaké palivo jde. Dá se to ověřit jednoduše - samozřejmě tam kde je to bezpečné při plném brzdění motorem vypnout klíček - jen tak aby se nezablokoval volant. U některých aut v tom okamžiku najednou posádka visí na pásech. Samozřejmě netvrdím, že to není i jinak. Chce to prostě zkusit.
U aut které při brzdění motorem benzín zcela nevypnou je lepší, když se z kopce jede na volnoběh, sežere to potom míň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.