Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozidla a následné vrácení

Od: pitg2* odpovědí: 14 změna:

zdravim, mám dotaz,, jestli se tady někdo vyzná v prodeji osobního automobilu.. Prodal jsem svůj automobil přez inzerát jiné osobě.. Přijel, zkontroloval, projel, řekl že super a bere, na voze je horší spojka, to sem řekl narovinu do telefonu když volal a dostal na ni slevu 15t.. Ten člověk bude asi veliký špekulant, od té doby co vůz odjel mě neustále bombarduje telefony smskami že mu v servisu při prohlídce řekli že byl vůz v minulosti havarován atd, nicméně asi dobře opraveno protože já o tom neměl ani potuchy, bouraný vrak poznám na první pohled.. Já sám jsem byl vlastníkem asi 11 měsíců, vůz byl po technické stránce naprosto vpořádku! Nicméně nový majitel chce vozidlo vrátit a mě zajímá jestli má na to nárok? někdo tvrdí že nemá, to že byl vůz havarován není zkrytá závada a ani závada..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

Podle nového občanského zákoníku má kupující právo odstoupit od smlouvy.Ale - § 2110 říká,že toto právo pozbyl,pokud věc,tedy auto, před objevením vady použil. Rozhodující pak bude stanovisko soudního znalce a ne nějakého servisu a následně soudu. Doporučuji kupujícího dokázat na toto ustanovení např. větou : "Vzhledem k tomu,že bylo vozidlo Vámi používáno před údajným zjištěním vady,ztrácáte podle § 2110 OZ právo na odstoupení od smlouvy". A vyčkejte na případné rozhodnutí soudu o které požádá kupující.

makon@asociace-sos.cz

buss

A je to tam tak skutečně? To by přece nikdo vadu při nemožnosti použití nezjistil a nemohl se bránit. A je tam...To neplatí...

kostraxx*
hodnocení

2x

Ahoj hele ja mel asi 30aut a vzdy jsem prodal a asi 5 se mis tlo ze mi to chteli vratit vyhrozovali mi soudama a ze me zmlati atd ...bud uplne v klidku aby to resili soudne a cekali leta protoze ty muzes rict ja penize vratil za dluhy a muzu teda vam to splacet po 200-500kc a oni si to rozmylsi neboj ,ted jsem prodaval takhle Alfa romeo za 70 a co chlap sklopil usi vi ze to nema cenu poslal bych ho do prdele.Projel si to souhlasil a vedel zavady nazdar!

kostraxx*
hodnocení

2x

Posli ho do prdele normalne neboj se ...neber mu tel on da pokoj .Takovi jsou nejhorsi a nejlepsi jsou ty co jeste te stahnou na cene za zavady a pak chtej jeste vracet .Posli ho nekam a neboj vse bude ok uvidis

pitg2*
hodnocení

no právě, dostal po telefonu slevu 20tis a stejně to chce vrátit, tak nevim..

hodnocení

0x

vůbec na něj nereaguj a pust ho z hlavy v praxi pokud ty sám nevyměkneš a peníze mu nedáš dobrovolně není síla která by z tebe ty peníze dostala

iiok
hodnocení

0x

Pokud vás obtěžuje, jděte na PČR a podejte oznámení.

buss

A co mu P poradí?

kovpal

jaka znacka auta kolik najeto a stare je?

pitg2*
hodnocení

koncern.. 2006.. asi 200tis..

pitg2*
hodnocení

jinak mockrát děkuji za odp..

pitg2*
hodnocení

tak je vše vyřešeno, auto si nechal a ja sem z toho venku, vyhruzky soudama byly vazne jen vyhruzky a zatim se neozval! Diky za rady, ono v tehle situacich je potreba vsechno resit s nadhledem a chladnou hlavou..

buss

A to bylo prodáno na per hubu, bez písemné KS?

bambula*
hodnocení

0x

Při prodeji plecháče napsat řádnou smlouvu, všechny detaily, včetně případné slevy a za jakou vadu, čím více tím lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]