Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám podle VAG špatnou řj xenonu u jednoho světla. Co sem koukal originál vychází na pěkně mastně cenově. A teď sem náhodou našel toto e-autodoplnky.cz/...
Moje otázka zní zda by to tím šlo nahradit sa tím by odpadlo řešení koupš originál řj? Zda by stím nebyl problém co se týče aby se to i nadále chovalo jako klasika xenon? Aby to prošlo na STK a u PČR? Děkuji
mám kamaráda co na svém vw golf nahradil xenony HID sadou cca za 900kč a nou problém
doplněno 02.08.14 12:08:pokud auto mělo origo xenony nevidim důvod proč by neměli jít nahradit jinejma xenonama nebot elektronika,naklápění a vše co tam má být zůstává jen se vymění výbojky a elektronika jenž je rozsvěcí
Tzv. HID xenony jsou nelegální svinstvo. Zažil jsem dopravní nehodu způsobenou oslněním tímto šmejdem. Policie si toho možná při kontrole nevšimne, pokud je to přímo neoslní. Na STK bude problém - pokud se při kontrole světlo ani nehne a ještě bude svítit moc nahoru, je to těžká závada.
Jak se chyba projevuje? Nesvítí výbojka nebo nefunguje automatický káklon? Vyměnit se to asi bude dat, jednoduchost výměny záleží na typu patice pokud nesvítí výbojka. Pokud je vadná jednotka, možná nebude automaticky korigovat nastavení a bude svítit do očí protijedoucím. Btw. možná by ji šlo opravit - je to vlastně jen snímač náklonu na zadní nápravě a servo ovládající sklon světla. Tipnul bych na nějakou oxidaci kontaktů nebo přerušený vodič.
Základní hloupost je kupovat starou, původně velmi drahou plečku nebo i nové auto plné nejdražších tehnologií s nějakým průměrným nebo podprůměrným příjmem. Vyměnit žárovku H4 není problém, ta stojí 30 Kč. Prostě při koupi auta se musí myslet i na to, že čím dražší původně auto bylo, tím dražší bude jeho údržba. Znám lidi, kteří si koupí moderní, ale totálně ojetý diesel a potom jim auto stojí v garáži když se vysype třeba vstřikování a oni nemají 20 tisíc na opravu. Znám i člověka, který s mizernými příjmy koupil velké BMW aby si zvedl sebevědomí a potom se málem zblázil, když jsem stáhnul okno - nevěděl jsem, že je to pokažené, že už nepůjde zpět a že nemá na opravu. Potom se mu pokazilo cosi v motoru a s machrováním byl konec. Věřím, že pokažené světlo by taky nějak zbastlil a potom klidně oslňoval. Btw. na STK velmi rádi za nelegální xenony auta "pohřbívají", protože pokud by to pustili, koledují si o ztrátu licence.
Přemrštěné ceny dílů nelze výrobcům vyčítat, na nových autech mají dnes minimální marže a tak se hojí na dílech které jsou unikátní a nikdo jiný je nedokáže vyrobit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.